Няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента

...
Няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента
Коментари Харесай

Няма рутений-106 в България

Няма заплаха за здравето на жителите, защото все още няма данни за транспорт на радионуклиди на територията на България. За това осведомят от Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, по отношение на появилата се в медиите информация, че радиоактивен облак с рутений-106 е минал над България.

Експертите от НЦРРЗ показват, че стойностите, оповестени на страницата на Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) (http://eea.government.bg/bg/dokladi/threemonth/threemonth_03_2017/radiatn/radactiv) не постановат предприемане на никакви радиационно-защитни ограничения на територията на цялата страна.

Измерените от Изпълнителна агенция по околна среда стойности са ниски и нито една от тях не надвишава нормативно откритата граница на средногодишната обемна интензивност във въздуха.

Компетентните институции реализират нужния надзор на въздуха и навреме осведомят обществеността при съществуване на рискови фактори, имащи отношение към здравето на популацията, показват от Министерство на здравеопазването.
тагове рутений радиация здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР