Няма нужда здравния министър да ни организира. Столичната РЗИ има

...
Няма нужда здравния министър да ни организира. Столичната РЗИ има
Коментари Харесай

От РЗИ София се обидиха, че трябва да създадат организация за даване на ваксини на личните лекари

Няма потребност здравния министър да ни провежда. Столичната РЗИ има пълномощия, има пълномощия, работи съгласно тях. Това съобщи доктор Ирина Гайтаневска, шеф дирекция „ Епидемиология и надзор на заразните заболявания ” в РЗИ София, след вчерашния скандал в инспекцията и безусловно пердах сред персонални лекари и охранители на РЗИ поради опашка за ваксини.
Изготвя се часови график, по кое време ще се раздават ваксини на лечебни заведения, на диагностично-консултативни центрове, уточни Гайтаневска. Според нея, персоналните лекари не са се уведомили – имало поток за персонални лекари, имало поток и за лечебни заведения т.е. два обособени пункта.
 Съдът всеобщо анулира санкции на РЗИ за нарушение на карантината у нас Съдът всеобщо анулира санкции на РЗИ за нарушение на карантината у нас
Съдилищата у нас всеобщо анулират санкциите за неспазване на карантината поради незаконосъобразни наставления и пропуски в активността на рег...
Защо тогава има опашка от персонални лекари – предизвестени са по кое време да дойдат, а те идват 3 часа преди да пристигна имунизацията. Ние знаем по кое време тъкмо ще пристигна препаратът, уточни Гайтаневска пред Нова телевизия. Ние би трябвало безусловно за минути да разпределим (РНК) имунизацията и за минути да я раздадем, сподели още тя. Припомняме, че имунизациите на Pfizer и Moderna се нуждат от предпазване при по-ниски температури, в сравнение с в естествени хладилници (2-8 градуса).
Това, което зависи от пълномощията на РЗИ София – персоналните лекари получават информация на имейлите си по кое време ще дойде имунизацията и по кое време да дойдат. Ако дойдат 3-4 часа по-рано, става опашка, повтори доктор Гайтаневска. Хвърля се топката в нашата градина – ние да им създадем организацията, обиди се тя.
Знаят доста добре по какъв начин се раздават ваксини – част от тях идват неподготвени, с непопълнени документи. Не е допустимо всеки доктор да има обособен час, тъй като персоналните лекари работят по друг график, продължи с обясненията доктор Гайтаневска. „ Невъзможно е РЗИ София да направи план-график ”, споделя и здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Припомняме, че персоналните лекари работят като независими единици, един тип " еднолични търговци ". А от думите на доктор Гайтаневска стана ясно, че никой в РЗИ не знае каква организация има в чужбина за разпределяне на ваксини, с цел да почерпи опит, откакто нашият опит докара дотук.
 Лекар: След като здравната ми сестра се завърна за трети път от РЗИ без ваксини - се сетих за един остарял анекдот Лекар: След като здравната ми сестра се завърна за трети път от РЗИ без ваксини - се сетих за един остарял анекдот
След като здравната ми сестра се завърна за трети път от РЗИ без ваксини се сетих за един остарял анекдот. На една чудно красива планина,...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР