Няма нищо предрешено, вие решавате как ще живеете и какво

...
Няма нищо предрешено, вие решавате как ще живеете и какво
Коментари Харесай

Костадинов:На 14 ноември битката не е за президент, а за България

Няма нищо предрешено, вие решавате по какъв начин ще живеете и какво ще стане с Родината ни Това е битка за оцеляването на страната ни, споделя водачът на Възраждане и претендент за държавен глава доктор Костадин Костадинов изявление особено за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Костадинов, за какво се кандидатирахте за президент на България?

- На 14 ноември няма борба за президентския пост, има борба за бъдещето на България. Това е битка за оцеляването на нашата страна. Имаме опция за действителна смяна, тъй като за пръв път в актуалната ни история сме изправени пред избори, които ще съчетават избор на държавен глава, избор на законодателна власт в лицето на Парламента и избор на произлизащата от законодателната власт изпълнителна власт в лицето на Министерски съвет, дотолкоз, доколкото той се избира от Парламента. В тази обстановка и предвид на все по-засилващата се здравна рецесия, която прерасна и в икономическа, и финансова, всяка една сериозна политическа организация и всеки един сериозен политически лидер би трябвало да поемат своята отговорност, с цел да дадат най-хубавото за България.Истината е, че сега Родината ни е в заплаха. Ние сме длъжни да поемем своята отговорност като българи, като жители, като мъже, тъй като в случай че загубим тази борба, няма да имаме опция за реванш.Ако ме питате за какво съм се решил да се кандидатирам в тази борба, която държавната агитация внушава като предрешена, ще ви кажа, че като ръководител на нашата организация трябваше да извърша задачата, която ми беше сложена от Организационния съвет на Възраждане, а точно: да бъда претендентът за президент и да съставлявам нашите хрумвания, да споделя нашите визии за бъдещето на България и да дам опция на гласоподавателя. Аз поех моята отговорност и в случай че имам опция посредством трибуната на вашия вестник да се обърна към българите ще кажа: Няма нищо предрешено, вие решавате по какъв начин ще живеете и вие решавате какво ще стане с България. Излезте и гласувайте и в случай че желаете да си спасим страната изберете номер 5 в бюлетината, с цел да се върне нормалността.Възраждане предлага на българските гласоподаватели моята кандидатура за президент, с цел да им дадем опция да изберат сред зависимостта и независимостта на страната ни.

- От кои гласоподаватели, с изключение на симпатизантите на " Възраждане ", очаквате поддръжка за президентския избор?

- На президентския избор чакаме поддръжка от всички, които желаят България да бъде свободна, самостоятелна, обединена и благоденстваща страна - такава, каквато са я виждали нашите възрожденци и националните ни герои през XIX и XX век.Български жители, които желаят това, има в средите на безусловно всички политически разцветки в политическото пространство.Разчитам на поддръжка от безусловно всички, тъй като президентът не е избиран от една партия, той е държавен глава на всички българи. В момента, в който той стане претендент за президент, престава да има каквито и да било лични и политически пристрастия. Той става бащата на нацията, става лицето на тази нацията.

- Каква е равносметката ви за миналата акция?

- На процедура нямаше акция, тъй като главното в една акция е да има диспути сред съперниците, такива диспути не се състояха. Нещо повече - в хода на самата акция се случи нещо невиждано - от служебно държавно управление на Радев бяха въведени дискриминационни ограничения за българските жители. С това, в действителност един от претендентите за президент трансформира страната в концлагер. В момента, в който бяха въведени Зелените документи те превърнаха  акцията в един голям референдум, за или срещу документите, рестриктивните мерки и всички типове дискриминационни ограничения. Получи се един референдум сред здравомислещите хора и тези, които извършват нарежданията на непознати посолства. Тук желая да напомня изявлението на Радев, в което той призна, че е въвел рестриктивните мерки и Зеления документ по гледище на Европейския съюз.

- Социолозите към този момент слагат Възраждане на ръба за влизане в Народното събрание. Къде са запасите на партията?

- Естествено е да ни слагат на ръба, тъй като ние не плащаме на  социологическите организации. Повярвайте ми, в случай че бяхме платили нямаше да сме на ръба, а щяхме да сме с най-малко 3% над бариерата, както демонстрират нашите лични проучвания, за които не сме заплащали на външни организации. За благополучие здравомислещите българи стават от ден на ден. Ние ще сме най-голямата изненада на тези избори, тъй като същинския % на Възраждане е доста над 4%.

- Голямото предизвикателство е съставянето на държавно управление след изборите, каква е прогнозата ви?

- Тези дни излезе информация, че американското посолство е привикало представителите на всички съществени политически партии, без Възраждане.  Поставени са им били  задания и съответни задължения за сформиране на държавно управление, което да вкара следните ограничавания:
 Рестриктивни законодателни ограничения за неимунизираните в страната. Тоест, че шеф може да уволни неимунизиран служащ без неустойки и други сходни. Като цел е сложена имунизация на 80% от българите до второто тримесечие на 2022 г.     Засилване на съдействието с Европейските институции във връзка ускорено участие на Македония в Европейски Съюз и отстъпки от страна на България по всички линии без сделки и договаряния. Подготвяне на промяна във финансовия бранш за приемане на еврото до 1 януари 2024 година Както и пускане на договаряния с ЕЦБ за " привързване едно към едно лев-евро ". Което ще коства на България заем от над 120 милиарда евро. До 2025 година закриване на независимия рандеман на енергийни първични материали от страна на България. Приемане на нови законодателни промени в частта " Енергетика - енергоносители ", унищожаващи дефинитивно енергийната самостоятелност на страната ни. Промяна в конституцията, която урежда върховенството на европейското законодателство над българското.Всички " поканени " са изразили ясното си волеизявление, че ще работят за въвеждането на изброеното. Както виждате шансът да се сформира държавно управление е голям, единствено че това няма да е българско държавно управление, то ще е държавно управление на американското посолство.
- Ако Възраждане влезе в Народното събрание с кои партии ще търсите съдействие и с които не бихте се коалирали при никакви условия?

- Винаги сме казвали и поредно следваме позицията, че Възраждане няма да взе участие в безпринципни обединения. Не бихме водили диалози с партиите, формирани на етническа и религиозна основа, тъй като това са противоконституционни субекти и самата Конституция ги не разрешава.

- Възраждане има доста ясна икономическа стратегия. Кои са първите ограничения, които би трябвало да се подхващат в помощ на хората и компаниите, с цел да преминат през предстоящата тежка в стопански проект зима?

- На първо място би трябвало да се вземат незабавни ограничения, с цел да се спре повишаването на цената на тока, която сега на практика  унищожава българските бизнесмени, а от 1 януари заплашва да унищожи и българските битови консуматори. Трябва да се предоговорят изискванията за изкупуване на ток от двата американски ТЕЦ-а Марица Изток 1 и Марица Изток 3, с които сме подписали неизгодни контракти за доставка на ток на три пъти по- висока цена в сравнение с тази на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2. Искам да напомня, че при започване на юни имаше рекомендация от Европейската комисия (ЕК) да се прекратят тези контракти, тъй като съставляват нерегламентирана държавна помощ. Както се вижда обаче българската страна не смее да извърши тази рекомендация на Европейска комисия, тъй като рекомендацията на този стопанин в Брюксел накърнява икономическите и политически ползи на другия ни стопанин във Вашингтон. Така стигаме до обстановка, в която българската страна, поради своя поливалентен васалитет - Анкара, Вашингтон, Брюксел, в устрема си да угоди на всички, жертва българския народен интерес и ползите на българите. Цената на тока  е първото, нещо което би трябвало да се възстановява, тъй като повишението на цената на тока, води след себе си и повишение на цената на безусловно всичко и до неконтролируема инфлация.

- Одобрявате ли настояването на синдикатите за повдигане на минималната работна заплата?

- Да, утвърждавам го! Това, което желая да прибавя във връзка с синдикатите е, че ние не преглеждаме синдикатите като пълностоен сътрудник в тристранното съдействие служащ - шеф - държавно управление.  Така наречените синдикати от дълго време са потвърдили, че те съставляват една комфортна патерица на властта и по никакъв метод не съставляват ползите на българските служащи. Искам да напомня, че няма нито един настоящ профсъюз, в която и да било частна компания. Синдикатите са се трансформирали в последното леговище на ведомствения социализъм и в случай че зависеше от мен, бих предпочел да се контрактувам директно с служащите. На процедура синдикатите са  бизнесмени, които са трансформирали посредничеството сред служащите, работодателите и държавното управление в бизнес.

- А приемате ли желаното от хранително-вкусовата промишленост 9% Данък добавена стойност за главните храни?

- Многократно съм заявявал, че програмата на Възраждане в това отношение е още по-амбициозна. Ние считаме, че питателните артикули от дребната потребителска кошница - месо, мляко, самун, сирене, кашкавал, сол, захар, олио  би трябвало да бъдат напълно освободени от Данък добавена стойност. Защото по този метод на процедура ще можем да подпомогнем най-бедните хора, които главно харчат парите си за храна, ток и вода. Но не би трябвало да позволяваме далавера, тъй като в случай че махнем ДДС-то на хляба и надлежно на другия ден той продължи да е със същата цена, това би трябвало да има последствия за тези, които спекулират с цената. Решението да се отстрани ДДС-то на храните не е, с цел да забогатеят търговците, а с цел да имат по-голяма покупателна дарба парите на българите, да могат да купят повече със средствата, които имат и да могат да живеят по-спокойно и по-добре.

- Защо Възраждане е срещу въвеждане на еврото. Какво Ви тормози?

- Категорично се опълчвам на влизането на България в еврозоната. Тук е момента да отбележа две значими неща. Влизането в еврозоната не е просто прекосяване от лев към евро, а то носи доста последици. Всички страни, които влизат в еврозоната бележат растеж на инфлацията си и повишаване на цените на храните от дребната потребителска кошница. Освен това малко хора знаят, че влизайки в еврозоната България губи финансовата си самостоятелност и всички решения от тук ще се взимат не от Българска народна банка, а от Европейската централна банка. Други два обстоятелството са, че влизане в еврозоната има, само че излизане няма, няма подобен механизъм.

- Каква демографска политика би трябвало да организира България, с цел да спре обезлюдяването на страната ни?

- Демографската обстановка през последните 30 години в България изрично може да се дефинира като демографска злополука. Населението у нас понижава трайно. Само през последните 30 години броят на живеещите в България е понижен с повече от 2 милиона души. Броят на дамите в детеродна възраст за 15 години е с близо 300 хиляди по-малко. Продължава застаряването на популацията. Средното равнище на смъртност към този момент надвишава 15 на хиляда, до момента в който коефициентът на раждаемост е под 10 на хиляда, което образува негативен натурален приръст от над 5 на хиляда - най-голям в Евросъюза. България понижава с по 133 индивида дневно! Възраждане разполага с създадена стратегия за излизане на страната от демографската злополука. Някои от ограниченията, които предлагаме, са: тласъци за завръщане на българските емигранти; привличане на български общности, които да се заселят в България с облекчена процедура по предоставяне на поданство, земя, жилище и образование; комплект от ограничения за повишение на раждаемостта. Възраждане ще работи за подсилване на фамилията като институция и като съществена клетка на българското общество. Традиционната нравственос, морал и полезности би трябвало още веднъж да намерят място в нашето общество и да подкрепят фамилиите в желанието им за основаване и развъждане на деца.

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!Ю
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Време ни е за Възраждане!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР