Няма нищо по-хубаво от пресконференция на министър, който обявява нов

...
Няма нищо по-хубаво от пресконференция на министър, който обявява нов
Коментари Харесай

Нищо не е точно такова, каквото изглежда във филмовата индустрия

Няма нищо по-хубаво от конференция на министър, който афишира нов вложител, избрал страната ни за новата си инвестиция. Това е фантазията и на всеки кмет, прочее, въпреки че кметовете нямат никакви армагани, които да предложат. Министрите, за разлика от кметове, имат арсенала на държавния бюджет. Те могат да предложат тласъци за компании, плащани от всички данъкоплатци, само че с изгоди за определен бранш или район.

Тези дни разбрахме, че имат интерес да снимат в България и държавното управление напълно “навреме” приема промени, които ще ги насърчат. Накратко, " планува се даване на нова държавна помощ посредством две напълно нови схеми, с които българската кино промишленост ще се приближи до стандартите на Европейската процедура и трендове в региона и културните потребности на обществото ". Четейки стенограмата на държавното управление, научаваме, че двете напълно нови схеми ще са от значително значение за оцеляване на националното кино творчество и киноидентичност и опазване на културното многообразие в границите на Европейския съюз.

Точно толкоз е формалната обосновка за разхода от хипотетично към 20 млн. лева годишно . Въпреки че на държавното съвещание вицепремиерът Пеканов пита за разбор на изгодите и разноските, повече информация от това, че има подобен не е налична.

Общият коментар

Политиците обичат всеобщото утвърждение и са прекомерно склонни да раздават нещо, което не е тяхно. Субсидиите за привличане на вложители съществуват към този момент повече от век с аргументацията, че те основават работни места и съживяват райони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР