Няма никакво съмнение, че бюджетът, който правителството предлага е насочен

...
Няма никакво съмнение, че бюджетът, който правителството предлага е насочен
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Няма задкулисни договорки от декември насам

" Няма никакво подозрение, че бюджетът, който държавното управление предлага е ориентиран към спряване с рецесията. Това е най-голямото предизвикателство пред българското общество ", това съобщи Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред Българска национална телевизия във връзка с идната актуализация на бюджета.

" Имаме жестоко 2 милиарда лева ограничения, които са както към най-слабите от нашето общество - пенсионерите, фамилиите с деца, по този начин и ограничения, които да подкрепят стопанската система да преодолее тази обстановка по дейно ", продължи той.

" Работим за дълготрайно решение за цените на електрическата енергия за промишлеността ", акцентира Лорер.

Той акцентира, че по решението на въпроса е допустимо през два разновидността - през дълготрайно контракти или през свръх облагите на енергийните сдружения.

" Предвид всичко, което се изговори за съветския газ, имаме 15% по-ниска цена, с помощта на американския газ ", посочи Министърът на нововъведенията и растежа.

" Американският газ е контрактуван, доставя се и КЕВР разгласи новата цена, основана на микс с него, която е 15% по-ниска от предходната ", добави той.

И акцентира, че откакто цената е одобрена от регулатора тя към този момент е реалност за българската стопанска система.

Лорер съобщи още, че от декември насам няма подмолни сделки.

" За нас е значимо да се знае, че Министерство на външните работи води външната политика във всяка една сфера. Разбира се, отрасловите министерства договарят своите неща, само че цялостната политика е във външно министерство, без никакво подозрение ", съобщи той във връзка с Македонския въпрос.

Министър Лорер сподели още, че по време на дебатите за бюджет е обикновено да има разлики, защото всяка страна пази своя интерес, а държавното управление има политика за приходи, от началото на годината няколко пъти се подвигат пенсиите, нараснали са заплатите на учители, лекари, медицински сестри, а държавните структури, които се реформират, ще имат по-високи заплати.

По отношение на инфлацията Даниел Лорер разяснява, че равнището ѝ в България е каквото и в другите балкански страни (11-13%), а за съпоставяне в балтийските страни е 17-18%.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР