Няма никакви промени в съдържанието на споразумението за зърното -

...
Няма никакви промени в съдържанието на споразумението за зърното -
Коментари Харесай

Гутериш: Няма никакви промени в зърненото споразумение

Няма никакви промени в наличието на съглашението за зърното - единствено в продължителността на действието му, обяви генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от БНР.

След 4 месеца би трябвало още веднъж да се договаря удължение, изясни по-рано Гутериш, като даде обещание ръководената от него организация да постави всички нужни старания за унищожаване на пречките пред износа на храни и торове от Русия.

" В Истанбул, Турция, Украйна, Русия и Организация на обединените нации са постигнали единодушие за предоговарянето на черноморската зърнена самодейност. Също по този начин Организация на обединените нации е изцяло ангажирана с премахването на оставащите спънки пред износа на храни и торове от Руската федерация, с цел да се избегне продоволствена рецесия и идната година. Истанбул стана център от значително значение за тихата дипломация и показвам дълбоката си признателност към президента Ердоган и държавното управление на Турция за тяхната ангажираност. " - съобщи той.

" Износът на над 11 милиона тона зърно през последните 4 месеца сподели значимостта на договорката за международната продоволствена сигурност ", съобщи от своя страна Реджеп Ердоган. Той заяви, че Турция може да приема съветско зърно на своя територия, да го мели на брашно и да го доставя гратис на най-бедните страни.

Ердоган заяви още, че след срещата в Анкара на шефовете на Централно разузнавателно управление на САЩ и на съветското външно разузнаване може да каже, че към този момент нито една от воюващите в Украйна страни няма желание да употребява нуклеарно оръжие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР