Няма никакви действия самоинициативни или саботажи на Министерство на енергетиката.

...
Няма никакви действия самоинициативни или саботажи на Министерство на енергетиката.
Коментари Харесай

Росен Христов отвърна на шефа на КЕВР за цената на тока

Няма никакви дейности самоинициативни или саботажи на Министерство на енергетиката. Чисто осъществяване на закона. Така някогашният длъжностен министър на енергетиката Росен Христов отговори на обвиняванията на ръководителя на КЕВР Иван Иванов, че токът може да нарастне с повече от плануваните 3,6% поради негови дейности. Причината - в последните дни на поста си Росен Христов е пуснал на пазара електрическа енергия от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", която е два пъти по-скъпа и в този момент цената ѝ влиза в общия микс.

" Действието не е подхванато по самодейност, а е на база на решение на Народно събрание от 2020 година, което дава на Министерство на енергетиката да направи всичко и да обезпечи работата на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ". Такава заповед не е казус, издавана е и преди, а срокът е диктуван от графика на КЕВР, който задължава да се внесе такова решение в открития период, тъй че да могат да си калкулират цената ", сподели Росен Христов в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Христов посочи, че на 26 май са изискали разбор от КЕВР за резултата върху цената на крайния консуматор и те са входирали писмо, в което се показва, че при подобен размер работа на Топлоелектрическа централа 2 цената за крайния консуматор ще се промени не с 3.6%, а с 3.9%.

" Тук приказваме за незначителна разлика от 0.3%, което ще бъде резултатът върху крайния консуматор. Така че няма място за суматоха и цялата тази вест е дефакто една операция и опит на Политическа партия да си предадат някаква значимост на спасители и да обвинят служебното държавно управление ", сподели още той.

Нямаме вид, в който да не осъществим решение на Народно събрание и да оставим Топлоелектрическа централа 2 да затвори, безапелационен е Росен Христов.

Заяви, че графикът идва от КЕВР и в последния ден са входирали информацията, която желаят, с цел да не изтърван периодите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР