Няма никаква непосредствена опасност за територията и гражданите на България,

...
Няма никаква непосредствена опасност за територията и гражданите на България,
Коментари Харесай

Денков: Няма непосредствена опасност за България

Няма никаква непосредствена заплаха за територията и жителите на България, които се намират на нашата територия. При нужда има подготвеност за евакуация на български жители и дипломатически чиновници от Русия. Това оповестиха министър председателят Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Министерския съвет след свиканото снощи съвещание във връзка със обстановката в Русия. 

В него участваха също министрите на защитата и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, ръководителят на Държавната организация " Разузнаване " Антоан Гечев и шефът на службата „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.

Разузнавателните служби на нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО подават и обменят информация, уточни министър председателят в отговор на въпрос с кои сътрудници са в контакт българските управляващи. Външният министър Габриел добави, че от Министерството на външните работи (МВнР) наблюдават с нараснало внимание обстановката в Русия и също са в непрестанен контакт с сътрудниците ни, както и с посолството на страната ни в Москва.

Премиерът уточни, че на съвещанието е разисквано какви опасности има за българските жители, които се намират в Русия, и по какъв начин би могло да им се помогне, в случай че „ обстановката излезе от относително спокойния, досега, интервал “. До момента няма заявки от искащи да изоставен страната, сподели Мария Габриел и означи, че Министерство на външните работи към този момент предизвести българските жители да заобикалят пътувания поради военното напрежение в Русия. Тя уточни, че при потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на България в Москва и в генералното консулство в Санкт Петербург.

 

Във всички случаи това е революция, бунт. Това е извънредно рисково, разяснява през вчерашния ден във Велико Търново водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обстановката в Русия. Той прикани Министерство на вътрешните работи и службите да работят професионално, а Министерство на външните работи и Министерството на защитата да наблюдават обстановката.

През последната година всички прогнози за бърза победа на Путин се оказаха погрешни, а от през днешния ден е явно, че и оценките за неговата непоклатима власт са неправилни, написа във Facebook съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Според него рано или късно режимът на Путин ще се срути, а неговите сътрудници и бизнес сътрудници в България ще би трябвало да се преориентират бързо. „ Междувременно нашата задача би трябвало да е да си подредим къщата с същинска промяна, да сме в непосредствен контакт със съдружниците ни от Европейски Съюз и по едно и също време с това да се грижим за стабилността в Балканския район “, отбелязва още Кирил Петков в обявата. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР