Няма намаляване на броя туристи от Германия, Полша и Турция.

...
Няма намаляване на броя туристи от Германия, Полша и Турция.
Коментари Харесай

Министър Динкова: Германските туристи търсят у нас екологични предложения и приключенски туризъм

Няма понижаване на броя туристи от Германия, Полша и Турция. Това регистрираха пред министър Зарица Динкова, туристическите аташета, които съставляват Министерството на туризма в тези страни. “Вие сте посланиците на България зад граница и аз ще разгадавам на вашата експертиза, с цел да повишим броя на туристите от тези основни за нас пазари ", съобщи министър Зарица Динкова.

Настоящият сезон е предизвикателство за немския пазар, съобщи аташето ни в Германия Тихомир Патарински. В момента се регистрира леко задържане на резервациите Last Minute, само че то може да бъде обезщетено. Променя се упованието на немските туристи към мечтаната от тях почивка. Голяма част от тях търсят устойчиви екологични оферти и благоприятни условия за авантюристичен туризъм. Това е и повода сега доста хотели в България да са добре запълнени с немски туристи, а други да регистрират отлив. Данните на туроператорите в Германия демонстрират, че през този летен сезон се чака до 5% растеж по отношение на 2022г.

Масовите туристи от Полша са фамилии с няколко деца, а ползата към България и тази година е обичайно висок, акцентира туристическото ни аташе в страната Николай Костов. Нарства и броят на пътуванията, само че до лични жилища, които поляците са закупили у нас. За тях България е обичана и безвредна дестинация. Те избират страната ни, макар че през този сезон на полския пазар са навлезли няколко нови туроператора, които безусловно оферират предложения, с които вършат дъмпинг на пакетите у нас. Очакваният растеж от туристи от Полша през този сезон е до 20%.

Реалните данни от Турция демонстрират, че интензивният туристопоток ще се резервира до равнищата от предходната година. Въпреки, че поради отслабената турска лира хората свиват пътуванията си, България остава притегателна дестинация. Това съобщи Теодора Таскова – туристическо аташе в Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР