Няма място за политика и политически решения. Ако направим локдаун,

...
Няма място за политика и политически решения. Ако направим локдаун,
Коментари Харесай

Здравният министър: Не подценихме ситуацията, а всички сбъркахме

Няма място за политика и политически решения. Ако създадем локдаун, би трябвало да се обезпечи финансиране на всички браншове, които ще бъдат затворени. Ще реализираме ли медицински резултат, в случай че затворим страната? Мерките ни са ориентирани към подобен резултат.
Това съобщи в ефира на Нова телевизия здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му, в случай че желаеме да пречучим гръбнака на тази зараза, би трябвало да го създадем с разсъдък. Той прикани още един път да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Такъв апел се чу и от районният министър Петя Аврамова, която бе посетител в ефира на bTV.

" Не подценихме обстановката, а всички сбъркахме. Нямаме минута, в която да не следим цифра и наклонност ", сподели още здравният министър.

Основното терзание на проф. Ангелов е ще устоят ли лекарите и медицинските сестри. Той още веднъж уточни, че натискът върху системата е доста сериозен.

“Около 80% от пациентите остават у дома на домашно лекуване, а останалите 20% се нуждаят от хоспитализация. Достъпът до здравна помощ е друг от броя кревати и значи да стигнеш до лекаря в точния момент. Ние имаме една от най-хубавите достъпи до болнична помощ в Европа, а казусът е неналичието на лекари и медицински сестри”, съобщи още проф. Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР