Няма лекарска грешка при смъртта на 19-годишния абитуриент от Велико

...
Няма лекарска грешка при смъртта на 19-годишния абитуриент от Велико
Коментари Харесай

Проверката не откри лекарска грешка в случая с починалия от Covid-19 младеж във Велико Търново

Няма лекарска неточност при гибелта на 19-годишния зрелостник от Велико Търново, който умря от Covid-19 след 18-дневно лекуване в регионалната болница. Това е заключението от инспекцията на Изпълнителна организация " Медицински контрол “. Софийска градска прокуратура проверява гибелта на младежа. " Не се откриват нарушавания от страна на медицинските лица, взели присъединяване в диагностично-лечебния развой “, това е главният извод от инспекцията, уточни шефът на великотърновската болница доктор Стефан Филев, представен от БНР.

Христо Денев е развил първите признаци на коронарирусната зараза няколко дни след абитуриентския си бал. Приет е във Великотърновската болница на 13 юли, а на 31 юли умира.

Съмнение, че гибелта е резултат от лекарска неточност, изрази татко му юрист Иван Денев. Болницата изиска инспекция от Медицинския контрол, която продължи два месеца и половина.

Младежът е бил с доста рискови фактори. По време на лекуването са извършени телефонни съвещания с водещи медици в страната, обявиха от болничното заведение, само че те не са напълно отразени в документите на пациента, се показва в отчета на Медицинския контрол.

Другият пропуск е, че няма подписани заявления за осведомено единодушие от младежа или родителите му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР