Няма какво да се залъгваме, несъмнено най-обсъжданата и спекулирана новина

...
Няма какво да се залъгваме, несъмнено най-обсъжданата и спекулирана новина
Коментари Харесай

Джокович почти сигурно пропуска US Open: САЩ не промениха здравните разпоредби

Няма какво да се залъгваме, безспорно най-обсъжданата и спекулирана вест от края на Уимбълдън насам е дали CDC (Център за надзор и предварителна защита на заболяванията) ще разреши на 21-кратния първенец от Шлема - Новак Джокович, да дебаркира в Съединени американски щати за своето присъединяване на US Open, въпреки и неимунизиран. През последните седмици CDC доста разхлабиха ограниченията си за сигурност по отношение на идващите чужденци, само че наложителната имунизация остана в действие, което единствено по себе си значи, че сърбинът няма да бъде позволен да влезе в страната.

Тъй като преди по-малко от месец CDC взеха решение да наложат идентични правила за имунизираните и неимунизираните, то спекулациите по тематиката не закъсняха и мнозина имаха вяра, че от организацията ще отстранен наложителната имунизация, само че това в последна сметка не се случи и надлежно някогашният номер едно няма да има опция да се бори за своя 4-ти трофей в Ню Йорк. Ето и какво тъкмо се обитава в здравните разпореждания на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите:

,,За жители и имигранти отвън Съединени американски щати: Вие би трябвало да покажете доказателство, че сте изцяло имунизиран с призната първа доза на COVID-19 имунизацията, преди да се качите на борда на самолета за Съединени американски щати. Прилагат се единствено лимитирани изключения. " - написа в решението на CDC.

CDC updated its international travel guidelines and there is no change.

As expected, no Novak Djokovic at the 2022 US Open.
— Ricky Dimon (@Dimonator)

Джокович неколкократно съобщи, че няма да се имунизира и е подготвен да понесе следствията за смелите си дейности. Поради същата причина, при започване на годината сърбинът след голям брой обрати и каузи със законодателството на Австралия не съумя да вземе присъединяване на Аустрелиън Оупън, а след това пропусна и Мастърсите в Индиън Уелс и Маями. Сега в графика за оставащите месеци от сезона на 21-кратния победител от Шлема виждаме присъединяване на " Купа Дейвис " директно след Откритото състезание на Съединени американски щати, след което му следва да се състезава на Лейвър Къп в компанията на Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, преди да приключи годината си АТР 500 конкуренциите в Токио и Виена, отбраната на купата си от Мастърса в Париж и евентуално класиране за Финалите на АТР.

Източник: FirstSportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР