Няма как при такова увеличение на заразените да разхлабваме още

...
Няма как при такова увеличение на заразените да разхлабваме още
Коментари Харесай

Мутациите на вируса го направиха по-заразен

" Няма по какъв начин при такова нарастване на инфектираните да разхлабваме още ограниченията. Втората причина е, че с последните промени в Закона за здравето това е методът отрасловия министър да разпорежда ограничения. Ако нямаме такава изключителна конюнктура, той няма да има съображение да издава заповеди и надлежно да постанова правила. ", сподели доцент Ангел Кунчев пред Монитор.бг.

" Имахме дни и единствено с шестима инфектирани. Не бих споделил, че това се дължи единствено на разхлабването на ограниченията. Това е най-лесното пояснение. Разбира се, че е в основата, тъй като при една циркулация на вируса, в случай че ограниченията не се съблюдават, толкоз повече хора са засегнатите. Само че в това време видяхме, че вирусът не се повлия от температурните условия и топлото време. Явно е необходим по-дълъг интервал на наблюдаване, тъй като тези разновидности, които се появиха и за които има доказателства, доведоха до по-лесно предаване.

Предава се по-лесно, само че и не протича по-леко. Но аз доста деликатно следя какво се случва по света, тъй като в случай че повишението на инфектираните се случваше единствено у нас, съм податлив да диря неточности, пропуски в работата ни. Без да диря опрощение, само че в случай че съпоставим ситуацията на Балканите, ще забележим, че растежът в другите страни е доста огромен ", разяснява настоящата конюнктура Ангел Кунчев.

След отпущането на ограниченията всички взеха решение, че проблем няма. И какво като огромна част от хората го карат леко и безсимптомно, това още повече ги кара да считат, че надали не проблем няма. Но проблем има и няма потребност да ти пристигна до главата, с цел да осъзнаеш, че е по този начин.

Трудно е да се откри баланс, няма по какъв начин всички хора да са удовлетворени. Но в този момент излезе едно изследване на теоретичен център, което направи ранглиста на рисковите места и събития. В най-високите равнища са сложени спортни събития и нощни заведения.

Не съм последовател на затварянето на цели градове. А и резултатът от това не е кой знае какъв брой огромен. По-скоро би трябвало да се заобикалят рискови събития и даже да се забранят

Иначе здравната система към този момент се оправя. В момента имаме над 450 приети в болница и съумяваме да ги лекуваме. Тъй като множеството случаи са от София, столичните лечебни заведения са задоволително директна мрежа.

Това не ме тормози. По-големият проблем ще е, в случай че имаме огнище както беше в някои от регионалните болници-като случая във Видин, Пазарджик. Но и това се преодолява, има способи да се излезе от обстановката, да се включат и частни лечебни заведения да оказват помощ. Може и това да се преодолее.

Далеч сме още от притеснителните числа. На 7 милиона души 5 000 инфектирани не е голяма заболеваемост.

Рано е за прогнози. Но в случай че продължаваме по този начин, доста гладко ще преминем от лятна в есенна вълна. Обикновено, когато някой някой вирус прескочи видовата преграда, се променя и става по-леко предаваем и протича по-леко. Това е в негов интерес. Ако човек почине, и вирусът умира с него. Въпросът е, че към този момент COVID-19 стартира да се предава по-лесно, само че пък клиниката не е по-лека.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР