Няма как правителство, загубило тотално обществено доверие, а и правителство

...
Няма как правителство, загубило тотално обществено доверие, а и правителство
Коментари Харесай

Оставка, избори и след това дебати за конституция, категорични са от „Път на младите”

Няма по какъв начин държавно управление, изгубило тотално публично доверие, а и държавно управление единствено по себе си, да предлага нова конституция . Тази позиция изрази пред БНР Румен Чолаков от политическата платформа "Път на младите ". Той е част от група, координираща митингите на българите в чужбина, учил е в Колумбийския университет и мечтае в миналото да взе участие в писането на нова българска конституция.

„ Конституцията изисква необятно публично единодушие и в случай че фактически желаеме да създадем рестарт, за този развой е належащо доста повече време . Ако желаеме козметични промени, които могат да са и нездравословни, не ни би трябвало Велико национално събрание”, уточни Чолаков.

Румен Чолаков изрази терзания от свикването на Велико народно събрание сега, тъй като има „ доста надълбоко подозрение в честността на изборите в България “. Честни избори не могат да бъдат извършени, в случай че не бъде въведено електронно гласоподаване. „ Трябва да има електронно гласоподаване, с цел да може това да бъде в действителност обществен контракт на всички българи “, означи той.

Чолаков направи съпоставяне сред началото на американската конституция, започваща с думите „ Ние, народът на САЩ… “, и нашата, която стартира с думите „ Ние, народните представители от VII-ото Велико национално заседание “.

„ Може би е редно, когато бъде написан текстът на новата българска конституция, тя да бъде показана и на референдум пред всички българи, с цел да я подкрепят”, счита Румен Чолаков.

Естественият процес на обстановката съгласно него е незабавна оставка на държавното управление, нови избори и ново посланичество в Народното събрание, а по-късно и начало на конституционните диспути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР