Няма как да не направи впечатление моментът, в който прокуратурата

...
Няма как да не направи впечатление моментът, в който прокуратурата
Коментари Харесай

Петър Бозов за мащабната акция за измами с ДДС: Може да се цели реабилитация на МВР

Няма по какъв начин да не направи усещане моментът, в който прокуратурата оповестява за огромна акция, ощетила държавната хазна с милиони левове. Това е вторият работен ден, след кървавия митинг против управлението на БФС. Това сподели в ефира на предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Петър Бозов, юрист по наказателни каузи.

Според него брифингът на прокуратурата не е инцидентен и цели реабилитация на Министерство на вътрешните работи: " След в действителност скандалните им дейности по потушаването на случилото се. В тази връзка, да се запитаме, какво ни оповестява прокуратурата? Задържани лица към момента няма. Доколкото разбрахме, упрекнати лица към момента няма, просто са осъществени едни процесуално-следствени дейности, които се правят по всяко едно наказателно дело. Тоест, тук в този миг, в действителност би трябвало да си зададем въпросът - за какво в този момент? Говорят за разкрита незаконна скица, разкрита, разкрита - по смисъла на криминологията, разкрита е тази незаконна активност, в която причинителите са открити в наказателното право. А причинители са открити, когато най-малкото са упрекнати. Така че в този случай, може би не би трябвало да приказваме за разкрита незаконна скица, а по-скоро записана, по този начин както е вярно криминологичен термин ", изясни Бозов.

По думите му няма пробив в сигурността на страната: " По-скоро се касае за една добре премислена и добре направена скица. Именно по тази причина споделям, че е добре да разберем кои са тези лица, кои са уредниците, които ги правят. Не смятам, че има пробив, отнася се за една елементарна и добре известна на всички в региона скица за източване на Данък добавена стойност ".

Адвокат Петър Бозов обърна внимание, че проблем с не регистрирани обороти има в големи мащаби, както и въобще с данъчни, стопански закононарушения, както при туристическия, по този начин и при ресторантьорския и при всеки един различен отрасъл: " Моят съвет персонално към държавните органи е преследването на този тип стопански закононарушения да се трансформира в една систематична политика на деяние, а не да остане случаен случай и удар в празното пространство, на каквото ставаме очевидци, за жалост в последните десетилетия. Шумни акции, гръмки брифинги, а на финала оправдателни присъди и неоправдателни решения против България в интернационалните съдилища ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР