Новата разработка беше показана на конференцията DisplayWeek 2024 в Калифорния.

...
Новата разработка беше показана на конференцията DisplayWeek 2024 в Калифорния.
Коментари Харесай

TCL показа първия в света 4K 1000 Hz дисплей – такъв ще се използва в следващото поколение монитори за игри

Новата разработка беше показана на конференцията DisplayWeek 2024 в Калифорния. Информация за новия панел с невероятна периодичност на освежаване разгласява в обществената мрежа X консуматор с ник BlurBusters. Самата компания TCL към момента не е разгласила публично известие за пресата или изказване, в което да разгласи новата технология.

Постигането на периодичност на фрагментите от 1000 Hz на софтуерно равнище е напълно реалистично – шутърът от първо лице Counter Strike 2 и сега обезпечава над 1300 фрагмента в секунда на високопроизводителни компютри от последно потомство.

Тази периодичност на освежаване се поддържа публично от технологията на NVIDIA за изображения с висока разграничителна дарба Ultra Low Motion Blur 2 (ULMB 2). На хардуерно равнище обаче до момента нито един производител не се е доближил даже до сходна периодичност на освежаване. Максималната периодичност, която актуалните монитори могат да предложат е 500 Hz. Още по-интересно ще бъде да научим детайлности за новото устройство, чиито точни спецификации и външен тип към момента не са налични.

На DisplayWeek 2024 2024 TCL показа редица други достижения в региона на екраните под мотото „ За по-добър живот, за по-добро бъдеще “, като показа повече от 40 новаторски технологии. Щандът на компанията е разграничен на 10 софтуерни области, измежду които HVA, HFS, MLED, MLCD, FMM OLED и IJP OLED дисплейни технологии.

Например, TCL сподели 85-инчов панел с ултрависока разграничителна дарба, основан на технологията w-HVA Pro, първия в света 7,85-инчов екран с тройно прегъване и 14-инчов 2,8K хибриден OLED екран. Този екран, създаден с технологията за мастиленоструен щемпел IJP OLED завоюва премията AWE 2024. Дисплеите IJP OLED оферират разширена цветова гама, понижена консумация на сила и нараснала надеждност, като в същото време са евентуално по-евтини за произвеждане.

Сред другите нови артикули са HFS MNT екран със съответствие на контраста 4000:1, 16-инчов 8K екран за преносим компютър, 14-инчов Ln-Oxide MUX 1:3 екран, 7,85-инчов екран с вграден скенер за лицево засвидетелствуване в него и първият в света MLED MNT екран с 57-инчов диагонал и дебелина 6,9 мм.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР