Няма как да бъдем на Световното, не сме заслужили, на

...
Няма как да бъдем на Световното, не сме заслужили, на
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Внучката е купата която вдигам сега

" Няма по какъв начин да бъдем на Световното, не сме заслужили, на каква основа да сме там, били сме Швеция и Холандия, само че какво от това, да влиятелно е, само че във значимия мач против Беларус губим. Това ти е основния мач. Не желая да ме командват, този ще играе, този няма да играе, дано се трудят, не желая да съм там.

Ще се веселя, в случай че някой вземе Златната топка, когато играех, желаех да стана Футболист на годината, с цел да изпреваря Христо Бонев, бил съм Спортист на годината, пет пъти Футболист на годината. След мен са двамата Петрови - Стилиян и Мартин, и Бербатов ", съобщи Христо Стоичков в изявление за Нова те, в което приказва за триумфите си във футбола, за това, което го радва сега, за нещата в спорта, като не пропусна да каже и кой ще е новият международен първенец.

„ Аржентина ще е международен първенец, а Франция ще е на край. Това е последната огромна опция на Меси, искам му го от сърце “, съобщи Христо Стоичков.

" Внучката ми Мия, ме прави доста благополучен, на този стадий по-голямо от това благополучие няма, това ми е купата, която подвигам в този момент всеки ден, в случай че кажа, че по 20 часа съм с нея, няма да повярвате. Със спорт 100 % ще се занимава, няма да е футбол ", призна той.

" Страхотно, огромен и хубав град е Париж, само че два пъти падна в българските крайници, 1993 година, когато с превъзходна игра се класирахме за Световното състезание с двата гола на Емил Костадинов. В Париж завоювах Златната топка. Няма да има такова прекарване. Ония Мондиал също. Преживяването е нещо ужасно, погледвах жена ми, погледвах Йохан Кройф.На най-високото ходило, да си тръгнал от една дребна България, няма по какъв начин да се опише и изясни ", изясни.

" Имахме този късмет през 1993 година, това потомство на нашите футболисти, играехме на запад, елиминирахме Франция, направиха промени, по-късно станаха международни първенци, елиминирахме Германия, направиха промени и станаха европейски първенци през 1996 година. Ние не може да си създадем заключения, ние сме от през днешния ден за през днешния ден, нямаме тактика за нашия спорт, през днешния ден излизаме би трябвало да победим с 3:0, на следващия ден какво ще стане не знаем, доста са проблемите, няма основа, ще изкараме един състезател, двама, не можем да се класираме на огромен конгрес, детско-юношеският футбол го няма, чакаме медали от битката, от волейбола, само че имаме една зала, в гимнастиката имаме триумфи, само че там са Илиана Раева, Мария Петрова, всички треньори в екипа на Раева се трудят ужасно ", разяснява още Стоичков.

" Христо Стоичков е един, на техния стадион няма да се роди подобен, приказвам за тези с другия екип. Преди 1990 година имаше доста ред и дисциплинираност, имаше казарма, имаше учебни заведения, спортни учебни заведения, в този момент няма дисциплинираност в учебно заведение, страната ни се закрива, по тази причина няма спорт ".

Той получи особено обръщение от Жоел Киню, който не отсъди дузпа за игра с ръка на Костакурта по време на полуфинала сред Италия и България по време на Съединени американски щати 1994.

" Това е част от човешката природа, всеки има своята философия, това е въпрос на персонално усещане на нещата, тази продължителна отмъстителност не е добра. Стоичков е институция освен в България, само че и в света, би трябвало да приемеш решенията на хората, грешките са част от играта ", съобщи Киню. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР