Няма желаещи да оглавят общинската болница в Раднево, съобщава БНР.Това

...
Няма желаещи да оглавят общинската болница в Раднево, съобщава БНР.Това
Коментари Харесай

Никой не иска да оглави болницата в Раднево - грози я закриване

Няма искащи да оглавят общинската болница в Раднево, оповестява БНР.

Това е станало ясно след вчерашното изключително съвещание на локалния общински съвет, на което беше освободен досегашният шеф на болница " Димитър Чакмаков " доктор Мая Узунова.

Припомняме, сега доктор Узунова е в ареста с обвинявания за занемареност и длъжностно заграбване.

На изключителната сесия не бе определен краткотрайно изпълняващ шеф. Кметът на Раднево доктор Теньо Тенев изясни, че всички поканени да одобряват длъжността лекари, които дават отговор на изискванията, са отказали. Той уточни, че в случай че и през днешния ден общинските съветници не могат да намерят решение, болничното заведение може да бъде закрита.

" Последствията са - няма кой да подпише контракт със здравната каса, а този контракт е тригодишен, няма кой да подпише за заплати, за освобождение на напускащите. Всичко към този момент отива към един доста бърз завършек на болничното заведение ", предвижда Тенев.

Днес общинският съвет се събира на постоянна сесия, на която ще се разиска и вид за назначение на пълномощник на лечебното заведение, което е затънало в задължения.

По данни на кмета към края на февруари отговорностите към този момент са сред 1,6 и 1,8 млн. лева

С обвинявания за източване на болничното заведение са четирима души - с изключение на шефът са арестувани още секретарката и служебният водач, а основната счетоводителка е под домакински арест.

Според прокуратурата общинската болница е ощетена с близо 450 000 лева

Предстои на днешната на сесия още веднъж да бъде прегледан и бюджетът на Община Раднево, който бе отритнат на предходното съвещание. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР