Няма изгледи нито един от трите мандата да мине в

...
Няма изгледи нито един от трите мандата да мине в
Коментари Харесай

Политолог ни прати на предсрочни избори. Причината

Няма изгледи нито един от трите мандата да мине в Народното събрание, безапелационен бе в изявление за БНР Александър Димитров, политолог и учител в УНСС.

" Това, че се предлага персона, изцяло незнайна за политическия разговор в страната, не способства за смяна в разговора. Дали проф. Габровски ще изберете, или студент четвърти курс отнякъде, от позиция на политическия живот те ще са еднообразно незнайни. Когато една персона няма лична светлина в политиката, тя няма по какъв начин да бъде разпозната от другите политически артисти ", разяснява той.
-->
Правителство на малцинството ще значи такова, което не е подкрепено от съдружно болшинство. Очевидно обаче Политическа партия не са съумели да обезпечат тази поддръжка като гласове, разясни политологът по отношение на изказванията на Демократична България, че в случай че първият мандат не успее, максимален е шансът на втория.

Димитров разчита в единодушието към измененията в Изборния кодекс " коалиция на краткотрайните ползи ".

" И за третия мандат ще си остана безапелационен. Т.нар. хартиена коалиция е ситуационен въпрос. Когато опре до държавно управление, ще опре до фигурата на премиера. Ще опре до установяване формулата на политическа власт, ще се гледа тежестта на обединенията и напълно други причини ще вземат участие в дебата и никаква съдружна непосредственост няма да има сред тези обединения. Отделно се желае от " Български напредък " да показа ясна стратегия за ръководство, а такава мъчно може да се предложи. "

Когато в българската политика е сработвал третият мандат, това е ставало при ясни индикации за единодушие през избран политически артист, а в този момент няма такива, акцентира Александър Димитров.

По тематиката с разрива сред президента Румен Радев и водачите на Политическа партия Александър Димитров означи, че несъгласията сред Радев и водачите на разнообразни политически партии, свързани с него, са в две посоки.

" Едното е, че част от тези партии изгубиха опцията си за надзор върху президента, а другото – тъй като президентът изгуби опцията си за надзор върху съответните политически партии. "

На този стадий сме си изчерпали електоралното многообразие, заключи картината политологът. Според него единствено безапелационни акции, които да вдигнат изборната интензивност, могат да излъчат по-стабилни болшинства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР