Няма грешка с определянето на цената на газа за септември.

...
Няма грешка с определянето на цената на газа за септември.
Коментари Харесай

Булгаргаз правилно сметнал цена от над 20 лв. за септември месец

Няма неточност с определянето на цената на газа за септември . Това стана ясно от брифинг на енергийния министър Теменужка Петкова .

При нейното установяване са спазени условията на контракта сред " Булгаргаз " и " Газпром " , посочи тя. Заключението е след разпоредена инспекция и заледяване на решението на КЕВР за установяване на цената, поискана от " Булгаргаз " - 22,46 лв. е правилна цена, демонстрира инспекцията.
 Замразяването на цената на газа - политическо решение в нарушаване на закона
Замразяването на цената на газа - политическо решение в нарушаване на закона

Христо Казанджиев предвижда шокото повишаване октомври месец

Министърът разясни още, че е спазена наредбата за контролиране на цената на природния газ . Всички съставни елементи, които образуват цената на природния газ, са вярно избрани, разгласи Петкова.

От май тази година цените на газа са се успокоили, само че се следи растеж на европейските хъбове от август месец . Оказва се, че пандемията е понижила потреблението на природен газ.

286 милиона лв. по-малко ще платят българите спрямо август месец предходната година в резултат на предоговаряне на цената на газа от " Булгаргаз ". Ежемесечно " Булгаргаз " договаря цените, а положението на сдружението е устойчиво , стана ясно още от думите на министъра.
 КЕВР и
КЕВР и " Булгаргаз " не предвиждат цената на газа по една формула

" Булгаргаз " се движи по динамичността на пазара

Припомняме, ". Преди това от " Булгаргаз " предложиха . да е в размер на 18,67 лева./MWh, или с 2.25% по-ниска спрямо юли месец. Предварително По време на публичното разискване през август месец от " Булгаргаз " разясниха, че нарастването може да е по-голямо поради забележителното повишаване на газа на европейските тържища.

Движението на цените на природния газ идва на фона на недоволството на потребителите на топлофикациите в страната от получените изравнителни сметки и за доплащане, за което и от , само че и на фона на това , оповестено от държавното управление през март месец.
 Енергетиката
Енергетиката " брадясала " с 4 милиарда лв. дълг

Всички сме в една лодка и би трябвало да се стремим да стигнем до брега, акцентира Теменужка Петкова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР