Няма футболна федерация в света, която да прави стадион, това

...
Няма футболна федерация в света, която да прави стадион, това
Коментари Харесай

Михайлов: Надявам се до 1-2 години да имаме стадион за европейски финал

" Няма футболна федерация в света, която да прави стадион, това е въпрос на държавна политика в спорта. Надявам се в скоро време да има един прекрасен огромен стадион в България, макар че към този момент два такива са напът - в Пловдив двата стадиона вървят добре, строителството върви. Освен това във Варна също на Черно море стадиона, тъй че се надявам до 1-2 години да имаме най-малко един стадион, с който може да участваме, както съм казвал и различен път, да докарам край за Суперкупа или Лига на конференциите ", разгласи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Днес Михайлов взе участие в откриването на нов футболен терен в Елин Пелин, след което разяснява най-актуалните тематики към българския футбол и показа, че ще търси разговор със идващото държавно управление. " Да, естествено. Това е главното нещо на шефовете на федерации - разговор с страната, естествено, футболът е най-популярният спорт, в по-голямата му част е професионален. Липсва огромната инфраструктура. Стадион " Пловдив " е огромна болежка, там съм играл доста мачове при над 50 хиляди души. Според мен там също може да се направи, и то не за толкоз доста пари, тъй като чашата е съединена, бетонът си стои, би трябвало да се сложат седалки, теренът е добър, тъй като там никой не влиза ".

Михайлов удостовери, че е имало покана от Аржентина за другарска среща, както и че се работи за мач с Германия през идната година. " Приятелски мач с Аржентина не можеше да се организира, тъй като беше в датите, в които играем тази седмица, тези пет дни. Хубаво е, че ни търсят, ние имаме меморандум с Аржентинската федерация за взаимна работа. Работи се (за контрола с Германия), тъй като следващата година има 100 годишнина футбол в България. Ще има тържества, ще поканим всички европейски федерации и огромни шефове във футбола. Хубаво е да има и един мач, само че това зависи от самата дата по кое време ще го създадем и да бъде съчетано с дата на ФИФА, с цел да можем да намерим тим от подобен сан ".

Президентът на БФС разяснява и идните мачове на националния тим в Лигата на нациите. " Те са значими за самочувствието на тима, да забележим по какъв начин ще се стиковат с новите треньори, ненапразно вършим старания да привличаме чужденци, пробваме всичко, и в съдийството, и в националния тим. Вкарваме непозната кръв, тъй като търсим метод някак да ги вдигнем, желанието, мотивацията, макар че не е съществено, когато идваш в националния тим да би трябвало някой да те стимулира в допълнение. Като имена на извикани играчи решението си е безусловно единствено на треньора, както е било постоянно. От доста години приказваме, че няма млади и остарели футболисти, опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме тима, не могат да станат двете неща по едно и също време. Тези младите момчета имат в този момент два мача, в които по този начин или другояче няма по какъв начин да се класираме по-нагоре, по-късно имаме два другарски мача с Кипър и Люксембург и се надявам, че в тези четири мача самият треньор ще направи разбор ", сподели той.

Михайлов изрази мнението си за сезона в Първа лига и дербито Левски - ЦСКА. " Самият формат на мен ми наподобява доста добър, и предходната година, и в този момент, макар че се споделяше, че с два тима повече няма да е забавно, в противен случай, доста е забавно, тъй като ще има и плейофна система. Според мен шампионата е доста забавно, тъй като има огромна конкуренция, доста яки мачове и много от тимовете израстват. Много прекрасен мач, доста съм удовлетворен и от държанието на публиката, в последните години става все по-добро, което е радващо. Този мач беше в действителност един празник ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР