Няма доказателства, които да сочат, че бързо разпространяващата се маймунска

...
Няма доказателства, които да сочат, че бързо разпространяващата се маймунска
Коментари Харесай

СЗО проговори за връзка между едрата шарка и маймунската

Няма доказателства, които да сочат, че бързо разпространяващата се маймунска шарка в действителност е мутирал вирус на едрата шарка, излиза наяве от известие на Световната здравна организация (СЗО).

Едрата шарка се смята за изчезнала в света, откакто последната имунизация против нея е осъществена през 1980 година Сега тя е ендемична за Западна и Централна Африка и се популяризира от локални патогени.

ДНК тестване на инфектираните ще помогне да се дефинира повода за актуалната зараза, само че обстановката е под надзор сега, увери представителят на СЗО Мария ван Керкхове.

Към момента са доказани над 100 случая на маймунска шарка в Европа и Северна Америка. СЗО обаче признава, че сходни огнища са нетипични, защото в Европа вирусът е относително доста рядко срещан. В момента учените се пробват да открият аргументите и разпространяването на маймунската шарка.

В началото на май 2022 година голям брой европейски страни рапортуваха за открити инфектирани с маймунска шарка. СЗО предвижда, че броят на инфектираните в Европа в идващите месеци ще нарасне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР