Няма доказателства, които да предполагат, че Полша е била използвана

...
Няма доказателства, които да предполагат, че Полша е била използвана
Коментари Харесай

Обрат! Нова българска следа в саботажа на Северен поток

Няма доказателства, които да допускат, че Полша е била употребена като хъб за саботажа против " Северен поток ", разгласи през днешния ден прокуратурата във Варшава, отхвърляйки известия, че екипът, който взриви газопроводите може е да употребявал полска територия за оперативна база, съобщи Ройтерс.

Няма и директно доказателство в поддръжка на изказванието, че " Андромеда ", 15-метровата яхта, за която се счита, че е употребена за детонациите, фактически е взела участие в саботажа.
-->
" Уолстрийт джърнъл " заяви по-рано този месец, че немски проверяващи ревизират доказателства, които допускат, че саботьорите са употребявали Полша за своя база при акцията против газопроводите " Северен поток " в Балтийско море през септември.

" Становището, че " Полша е била логистичен хъб за интервенцията по взривяване на " Северен поток " е напълно погрешно и не е подкрепено от доказателства в хода на следствието ", разгласи полската национална прокуратура, която добавя, че няма доказателства и че полски жители са взели участие във взривяването.

Според " Уолстрийт джърнъл " немски проверяващи са създали възстановка на двуседмичното пътешестване на " Андромеда ". Според осведомени ударната група е заложила дълбоководни експлозиви на " Северен поток " 1 преди да отплават в посока Полша.

Полската прокуратура показва, че " Андромеда " е отплавала към Полша от немския остров Рюген и е прекарала 12 часа на полско пристанище:

" Разкритията на следствието демонстрират, че по време на престоя на яхтата на полско пристанище нищо не е било товарено на борда, а екипажът е бил тестван от полската брегова защита ".

Полският в. " Жечпосполита " цитира полската прокуратура, че е имало шестима души на борда на яхтата и че те са имали български паспорти, отбелязва Ройтерс, написа БНР.

През март " Шпигел ", базирайки се на данни от следствието, заяви, че яхтата била наета с фалшифициран български паспорт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР