Няма да забравя как в разгара на отминалото лято, докато

...
Няма да забравя как в разгара на отминалото лято, докато
Коментари Харесай

Във време на изолация: Сега ли се сетихте, че съществуват паник атаки?

Няма да не помни по какъв начин в разгара на отминалото лято, до момента в който работех пред преносимия компютър си у дома, вместо да заривам стъпалата си в пясъка, усетих едно изключително сърцетуптене, тялото като че ли се отделяше от мен, не можех да вдишвам обикновено и излязох на открито. Страх, суматоха, изтощение... Знаех, че пристъпите на тревога са се върнали, а мислех, че от дълго време съм се преборила с тях. Сега обаче се завърнаха по-силни, по-чести и под това блестящо лятно слънце, което би трябвало да носи равнодушие и всичко друго, само че не и тревога. За мен обаче проектите му бяха тъкмо такива, с цел да премине към есента, след това и към зимата... Не ни пускат толкоз елементарно от прегръдките си паник офанзивите , даже и когато търсим всевъзможни способи да се преборим с тях. Дори и тези моменти, в които се сблъскваме с недоверието на близките, тъй като този, който не е прекосявал през това, надали може да разбере какъв брой мъчно и постепенно става измъкването.

По-лесно е да тръгнеш към депресията с тези плахи и несигурни стъпки, в сравнение с да избягаш неудържимо в противоположната посока.

Но се случва. Има способи, само че от време на време би трябвало време, превъзмогване, превръщане към себе си, търсене, намиране, промяна на посоката... Но някъде там, по пътя, знаех, че не съм сама, че има на кого да се обадя в 1 след среднощ, с цел да овладея следващия си припадък. Някъде там знаех, че има още такивa като мен, които се борят с тревогата, с суматохата, със задушаването сред стените на личния си дом.

Онзи, който преди този момент е бил леговище.

Сега, когато към този момент повече от месец сме в изолираност, когато времето ни минава вкъщи стартира да се приказва повече за паник офанзивите, за депресията, а тях ги имаше и преди рецесията и доста от вас го знаят, доста от вас се борят с тях, тъкмо като мен. Какво обаче може да ни помогне да преминем през тях, да ги податлив, да ги смирим, това, което всички желаят от нас – да се смирим, а ние от време на време имаме потребност просто да смирим демоните си. Онези, които идват неканени, непредвидени, нежелани...

Решенията

Обръщането към себе си от време на време не е най-приятният метод да се избавиш от тях, само че пък сигурно оказва помощ. Да, изисква време, само че паник офанзивата от време на време е явен и удрящ плесници знак, че нещо би трябвало да се промени. А задачата и всяко ново занятие, като спорт, разходка в планината, изобразяване, могат да оказват помощ с дребни стъпки да се измъкнем от лапите на тревогата. Стига това да е нашето занятие, нашето нещо, нашето бягство. Помага.

Психолозите споделят, че грижата за другите също оказва помощ, тъй като поддържа чувствителността към самия себе си. Така че да сготвим за някого, да събудим обичания си човек с чаша кафе в леглото и да подарим част от времето си на другите, от време на време може да бъде същинско избавление. Път, който още веднъж ни връща към нас самите. Път, който ни дава и смисъл, и вяра.

Понякога обаче, с цел да стигнем до този миг, се постанова да прибягваме до медикаменти. Аз самата пробвах какво ли не, в това число и антидепресант (предписан от доктор, схваща се), с цел да се убедя, че тези мощните хапчета, които изискват рецепта, за миг потискат напрежението, тревогата, само че сигурно не носят това утешение, от което имаме потребност. Затова взех решение, че би трябвало да опитвам нещо друго, друго и го открих! Открих, който е естествен артикул на билкова основа, който предлага композиция от висококачествени екстракти. Сред тях са маточината и лавандулата, които работят удобно на нервната система и сърцето в положение на стрес и безпокойствие. Неведнъж евентуално сте ги пили и под формата на чай точно в сходни моменти или преди сън.



И в случай че маточината има изпитан резултат против раздразнителност и има седативно, намаляващо кръвното и нормализиращо сърдечния темп деяние, то лавандулата работи спазмолитично, болкоуспояващо и антисептично. В " Бланд " обаче откриваме и дестилат от ашвагандата, който работи успокоително. Ашвагандата е позната като билката на младостта със способността си да възвръща силите на организма, които се изчерпват при стрес, изключително в случай че той е продължителен.

Намалява тревогата и депресията, също така е мощен адаптоген и оказва помощ на организма да се оправя с измененията и напрежението от външната среда. Ето тъй като тази композиция от трите съставки въздейства извънредно удобно на всички аспекти, свързани със оправянето със стрес, боязън, суматоха и тревога. Освен това подкрепя организма сполучливо да се възвърне от последствията им и има научно потвърдено удобно деяние и при по-тежки положения.

 

С поддръжката на Botanic
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР