Няма да се учудя, ако на евровота кибератаките дойдат от

...
Няма да се учудя, ако на евровота кибератаките дойдат от
Коментари Харесай

Слушайте родителите, за да няма джендър пропаганда в клас

Няма да се учудя, в случай че на евровота хакерските атаки дойдат от Китай, споделя доктор Борислав Цеков, Институт за съвременна политика
- Д-р Цеков, Вие внесохте законопроект против джендър-идеологията в учебно заведение.В какво се състои плана?
- Целта на плана е да се подсигуряват правата на родителите да обезпечават ценностното и  идеологическото образование на децата. Едно право, което е обезпечено, както от нашата Конституция, по този начин и от интернационалните актове по правата на индивида. Но за жалост през последните години в законодателството, изключително в закона за предучилищното и учебното обучение тези гаранции на процедура не съществуват. Държавата сякаш е иззела напълно контрола върху идеологическото и ценностното образование на децата. И ние виждаме по какъв начин в просветителните институции непрестанно се реализират някакви планове на неправителствени организации, състезания, анкети, действия по европрограми, за чиято устременост родителите доста постоянно не са осведомени.
Ето за какво нашият законопроект планува категорично документално единодушие от родителите, за включване на децата и учениците в детските градини и учебните заведения в планове на неправителствени организации и в стратегии, финансирани от Европейския съюз. Независимо от естеството на тези стратегии, родителите би трябвало да знаят в какви привички, в какви полезности биват въвличани  и обучавани децата и да дават своето единодушие. Защото виждаме джендър-идеологията, виждаме трети полове, които напълно целеустремено навлизат в учебно заведение и ерозират ценностната система на децата. А оттова и на обществото.
- Защо, когато има политически проблем, джендър-говоренето се ускорява?
- Не виждам директна връзка, просто проводниците на джендър-идеологията работят с неотслабваща мощ. Еврокомисията хвърля стотици хиляди евро,за да финансира организации, които я пропагандират измежду децата. Те се пробват да ги убедят, че полът е някаква персонална прищявка,а не справедлива биологична даденост. Това е целенасочена политика на Брюксел,която се надявам след идните европейски избори да бъде преосмислена.
- Кой има интерес публичната полемика да се отклонява, с цел да се заглушат същинските тематики за беднотия, корупция и неприятна администрация?
- Една от тематиките, която не би трябвало да бъдат заглушавани е дали българските деца ще бъдат възпитавани като здрави мъже и дами, а не като някакви безполови хибриди. Имат интерес тези, които не могат да вземат решение проблемите нито на бедността, нито на корупцията, а въпреки това са сътрудници на непознати ползи, които прокарват джендър-идеологията в България.Те имат интерес и това трови българското общество. И явно не им беше задоволителна гневната реакция на българската общност, на научния и нравствен хайлайф на нацията против Истанбулската спогодба. Явно желаят да провокират още по-тежки спорове в обществото.
- Какъв е вашият коментар за това че Българска социалистическа партия напусна Народното събрание?
-  Това е краен политически акт,който се прави за да се провокират предварителни парламентарни избори. Така преди време 39-те депутати във Великото национално заседание напуснаха Народното събрание. Това форсира работата по Конституцията,приемането й и разпускането на Велико народно събрание. Сега не виждам по какъв начин сходна цел ще бъде реализирана от Българска социалистическа партия. Губи се парламентарната естрада,непосредствено преди избори, а това е трибуната, от която най-мощно се чуват политическите тези, рецензиите към ръководещите. И дружно с този акт Българска социалистическа партия безмълвно признава, че няма потенциал, няма депутати, които са способни с парламентарния инструментариум да притискат ръководещите,да прокарват значими законопроекти.
- Движение за права и свободи сподели, че страната е в политическа рецесия. Вие виждате ли детайли на такава рецесия?
- Криза има дотолкоз, доколкото в съдружното ръководещо болшинство има съществени белези на неустойчивост. Виждаме “Обединени патриоти “, които са към този момент нито обединени,нито пък са сериозна съдружна опора на това ръководство.
“Куче влачи, следа няма “- това са сега патриотите. И от тази позиция имаме политическа неустойчивост.
От друга страна виждаме едно държавно управление, което наподобява много „ зациклило “. Няма нови хрумвания, не формулира обединителни дела за нацията, кара по инерция. И това също има своите отрицателни последствия.
Имаме хронична рецесия,в каквато българският политически модел се намира от години.
- Как приемате изказванието на депутата Георги Марков, че ГЕРБ, в чиито редици е той, е “в мъка “?
- Георги Марков в този парламент е може най-опитният и като стаж, и като позиции.
Така че неговото мнение би трябвало да се чува от ръководещите. Друг е въпросът дали ще се вслушат в него. Защото той приказва умно, само че ГЕРБ от много дълго време страда от един синдром:„ господства “, “царства “, а не ръководи дейно. И когато една политическа мощ стигне до тази фаза, тя би трябвало да предприеме бързи дейности, с цел да излезе от нея и да убеди обществото че има огромни дела,а не просто управлява това или това ведомство и мести досиетата от едното бюро на другото. Иначе тази политическа мощ е обречена на ерозия. А при изключителни обстановки е обречена на срив. Не зная дали ГЕРБ ще излезе от тази фаза.
- Социологическите проучвания демонстрират съвсем изравнени резултати за Българска социалистическа партия и ГЕРБ преди евровота?
- В изискванията на действителна предизборна акция доста основен фактор е работата „ на терен “. Коя партия има сериозна политическа машина и дарба да активизира гласоподаватели. От тази позиция ГЕРБ е в по-добри позиции. Заедно с това Българска социалистическа партия, идентифицирайки се с опозиционното публично мнение, има шансове да притегли протестен публичен избор. Друг е въпросът че политиката, която води Българска социалистическа партия мъчно би предиздвикала самостоятелните гласоподаватели и умерените хора, които желаят смяна в ръководството, да гласоподават за една капсулирана, високомерна, затворена Българска социалистическа партия, която не излъчва съществени обединителни послания в обществото. Българска социалистическа партия свежда политиката си до „ стани, да седна “

- Как Движение за права и свободи се нарежда в публичното пространство?
- Движение за права и свободи по традиция са основен фактор в българската политика. Движението съумя да преодолее разтърсванията, провокирани към групата на Лютви Местан. Движение за права и свободи през днешния ден наподобява доста постоянна, прогнозируема политическа мощ. С оглед на целия политически пейзаж след едни последващи избори, държавно управление без Движение за права и свободи мъчно ще може да бъде основано.
- В Европейски Съюз скоро националистите ще бъдат втора политическа мощ. Но у нас Обединени патриоти се разединиха. Защо?
- Когато дадени партии са обединени не от политики и дела, а от голия интерес „ да се уредят “ във властта, рано или късно се случва това. Много небрежно беше скалъпена тяхната коалиция, не беше безапелационен метода, по който показаха своята политика пред обществото.  Що се отнася до Европа аз не бих поставил всички, които се назовават националисти, под един знаменател.
- Какъв е механизмът на Facebook политиката?
- У нас главните партии и институции гледат на Facebook като на представително публично мнение. И се пробват да реагират на всяка дребна нервност или скандал в мрежата. А това е доста неправилен метод, който демонстрира цялостно недоумение на естеството на обществената мрежа. Всеки от нас има своята среда в обществената мрежа. Такива среди са стотици и хиляди. Никоя такава среда не е представителна за публичното мнение. Големите, умните политици, които схващат защо става дума, като американският президент Доналд Тръмп не реагират на всяка нервност във Facebook,а целеустремено моделират страстите, настройките на хората в мрежата. тъй че да  прокарват свои хрумвания и политики.
- Очаквате ли хакерски атаки по време на изборите?
- Кибератаки постоянно е допустимо да има. Друг е въпросът от каква посока идват и с какви цели. Аз не изключвам да вземем за пример да станем очевидци на хакерски атаки от Китай. Една специфична работа е добра, когато не се чува за нея. А когато се тръби непрестанно по какъв начин съветските служби правели нещо, това единствено демонстрира че никой нищо не прави. И това е агитация и „ димна завеса “за ползи, които целят да опълчват обществото и да разделят света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР