Няма да подкрепим въвеждането на диференцирани ставки по ДДС, декларира

...
Няма да подкрепим въвеждането на диференцирани ставки по ДДС, декларира
Коментари Харесай

Спор за ДДС може да скара управляващите, какво се предлага

Няма да подкрепим въвеждането на диференцирани ставки по Данък добавена стойност, заявява пред НоваНюз депутатът от „ Демократична България ” Георги Ганев. По думите му занапред предстоят диалози с съдружните сътрудници по тази тематика.

„ Очакваме те да ни убедят с ясни планове и прогнози, че това би довело до облекчение инфлацията или до позитивен резултат за най-бедните българи. Ще вляза обаче в тези диалози песимистичен по този параграф. Ако ще се смъква Данък добавена стойност, дано е от общата ставка ”, изясни той.

„ Демократична България ” предлага две съответни ограничения за справяне с високите цени в страната. „ Да се понижи акцизът на горивата. Това е и секторът, в който най-бързо нарастват продуктите, това решене ще докара до понижаване цените с към 20-30 стотинки. Няма да понижи темповете на тяхното повишаване, само че най-малко ще има краткотрайно облекчение ", сподели Ганев.

" Другата мярка, която предлагаме и която е по-трудна за преглъщане от Европа, е да се отстрани количеството за вноса за избран интервал от време. Когато се усили вносът, цените потеглят надолу ”, изясни икономистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР