Няма да подам оставка, това изказване беше ирония от страна

...
Няма да подам оставка, това изказване беше ирония от страна
Коментари Харесай

Енергийният министър: Няма да подам оставка заради изказване...

" Няма да подам оставка, това изявление беше подигравка от страна на Бойко Борисов, не съм нарушил нищо. Имаме даже страхотни резултати за няколко месеца. " Това съобщи служебният енергиен министър Росен Христов по bTV.

Вижда се цената на газа, която е под борсовата. Служебното държавно управление се оправя с рецесиите, единствено вижте стартирането на интерконектора, добави Христов.

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на ГЕРБ съобщи, че е сърдит на служебния енергиен министър.

" Работата на служебното държавно управление е да прави избори, а не оценка. Има четири-пет инспекции на ДАНС, ГДБОП, прокуратура, които ще проверяват. Защо той атакува някои от нашите възможни сътрудници " Продължаваме промяната "?, съобщи през вчерашния ден Борисов.

Христов отговори, че никого не е нападал.

" Ако погледнете записа от моето изявление, ще видите, че аз там безусловно говорех за дейностите на " Булгаргаз " и не съм цитирал имена ", сподели през днешния ден Христов.

Той изясни, че е заварен безпорядък в енергийното министерство и че се е борил не да продължим доставките от " Газпром ", а да се употребяват към този момент контрактуваните количества газ.

" Нашите разбори демонстрират, че в случай че сметнем за база договорът с " Газпром ", газът, който е купуван е от порядъка на 30%, закръглена сметка. А има решение цената да е по-ниска. С новото управление на министерството и новото управление на " Булгаргаз " намерихме такова. Ние в този момент купуваме с до 50% отстъпка от борсата, в това число и за декември ", сподели той.

Спирането на АЕЦ " Козлодуй " е довело до пропуснати изгоди от към 10 000 000 лева Не сме внасяли електрическа енергия, само че е могло да изнесем повече, сподели Росен Христов.

" 6 реактор беше изведен по проект до 3 ноември. Тогава би трябвало да прекъсна, да свърши ремонта, а сътрудници се пробваха да го пуснат предварително. Не съумяха и ремонтът продължи. Така де факто след датата, която ще бъде пуснат 3 ноември, ние започваме да търсим пропуснати изгоди ", сподели служебният енергиен министър.

Той изясни, че имаме потенциал да произвеждаме, даже да е спрян единият блок на централата.

" България е чист експортьор и постоянно е била подобен. Ние не внасяме сила, мощ и е разчетено, тъй че даже да е спрян единият блок на АЕЦ-а, ние имаме потенциал да произвеждаме ", добави Христов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР