Няма да наказват лекари, които откажат да се борят с

...
Няма да наказват лекари, които откажат да се борят с
Коментари Харесай

Спряха ЧСИ-ата до 13 април

Няма да санкционират лекари, които откажат да се борят с ковид
Всички оповестени обществени продани и въводи във притежание, оповестени от държавните и частните правосъдни реализатори, се стопират до 13 април. Това е крайната дата на изключителното състояние, въведено у нас поради ковид. След анулацията му обществените продани и въводи във притежание ще се насрочват още веднъж, като не се дължат такси и разходи за това. Решението е на Народното събрание, който одобри дефинитивно текстове от закона за изключителното състояние.

Няма да се постановат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови хонорари и пенсии, обезпечителни ограничения върху здравна инсталация и съоръжение, както и осъществяването на описи на движими движимости и недвижими парцели, благосъстоятелност на физически лица. Изключение ще има единствено при отговорности за издръжки и за вземания за трудови хонорари, гласи още законът.

По гледище на правосъдния министър Данаил Кирилов нотариалните производства се лимитират единствено до неотложните, само че единствено при съблюдаване на здравно-хигиенните условия. Дежурни нотариуси ще има най-малко по един на 50 хиляди поданици за съответния регион.

До анулация на изключителното състояние не се ползват последствията от веселба на заплащания на отговорности на частноправни субекти, в това число лихви и неустойки за веселба, взеха решение още депутатите. Няма да има и предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземване на движимости.

Парламентът отхвърли предлагането на Вътрешна македонска революционна организация до края на изключителното състояние да спрат да текат периодите на дължимите вноски по заемите на физическите лица.

„ Воеводите “ до последно упорстваха мярката да залегне в специфичния закон, само че не съумяха да се преборят. Идеята не Вътрешна македонска революционна организация бе вноските ще останат дължими, само че да не се регистрират наказателни лихви по тях за закъснения и банките да не подхващат никакви юридически стъпки за събирането им.

В закона за изключителните ограничения депутатите заложиха и опцията за прекъсване на процесуалните периоди по правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства до анулация на изключителното състояние, което е в действие у нас от 13 март. Изключение ще вършат само периодите по наказателни каузи, производства по екстрадиция, европейска заповед за арест, както и налагане на ограничения за процесуална насила (мерки за неотклонение).

Работодателите и органите по назначение могат да разпореждат надомна работа или такава от разстояние на служащите и чиновниците си без тяхно единодушие, взеха решение още депутатите. Даде се право на работодателите и да карат чиновниците си да излизат в заплатен отпуск – до половината от годишния му размер, без единодушието им.

Отпаднаха и плануваните наказания против медицински лица, които откажат помощ на инфектирани с ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР