Няма да изнасяме маски и облекла преди да сме се

...
Няма да изнасяме маски и облекла преди да сме се
Коментари Харесай

Няма да изнасяме маски, докато не се презапасим

Няма да изнасяме маски и дрехи преди да сме се презапасили. Един комплект няма да се изнесе на открито. Никой не дава гаранция, че тази пандемия ще е за малко време. Кристин Лагард сподели, че последствията ще бъдат чудовищни. Това увери министър председателят Бойко Борисов по време на срещата при президента Румен Радев. Заводите работят на цялостни обороти, подсигурява Борисов. Държавният глава събра на " Дондуков " 2 Борисов, заместника му Томислав Дончев, министрите на опазването на здравето и на вътрешните работи - Кирил Ананиев и Младен Маринов, шефа на националния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и ръководителя на логистично-координационния център комисар Николай Николов, с цел да дискутират ограничения против разпространяването на ковид. Преди това Радев организира телефонен диалог с Борисов.

Водонепропускаем плат се създава на две места - Габрово и Търново. Българската промишленост ще може да създава по 14 км. плат дневно, ще се шият от 2 до 8 хиляди маски и дрехи, изясни министър председателят. Блокирахме всички доставки и започнахме да си произвеждаме за нас. В момента сме натоварили на най-много мощностите, с цел да можем да си произведем нужното за вътрешния пазар, сподели Борисов.

Само обединена, мощна, невъзмутима интелигентна, нация ще може да се оправи с това. Няма страна в Европа, която да няма дефицит на всеки един консуматив. Сега и ние като Съединени американски щати започваме да разбираме какъв брой е значимо стопанската система да не бъде давана в Азия, разяснява Бойко Борисов. И описа: " В Турция фактически го ударих на молба, тъй като те споделиха " ми, ние първо ще си забележим по какъв начин е нашето състояние и тогава ", както вършим и ние. Тези доставки бяха отказани на всички места в Европа. Изведнъж блокираха всички фабрики ".

Оказа се обаче, че в България и шивашката, и текстилната индустрия са си добре развити, заключи министър председателят. Той заяви, че ползата към текстилната и шивашката ни промишленост е огромен, тъй като тази два бранша са се изнесли от Европа към Турция, Китай и Виетнам. Но ние няма да изнесем една маска, преди за се презапасили личните си потребности, акцентира още един път Борисов.

За наслада се оказа, че имаме доста спиртоварни. Има няколко, които вършат по 1000 тона на месец, заяви още Бойко Борисов и добави, че това също е опция, когато пазарът ни се задоволи, да оказваме помощ и на съседите.

 

Премиерът разяснява и опцията за средства от Европа. Европейска комисия декларират поддръжка, само че в какво се състои - да си преструктурираме нашите фондове, сподели Борисов.

Решението за затваряне на границите за хора от за трети страни - Северна Македония, Турция и Сърбия, е взето, само че още не е разпратено като документ. Не е ясно и дали възбраната важи за лекари и дипломати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР