Няма да има замразяване на минималната работна заплата за следващите

...
Няма да има замразяване на минималната работна заплата за следващите
Коментари Харесай

Управляващите измислиха как да вдигат минималната заплата редовно

Няма да има заледяване на минималната работна заплата за идващите 3 години, както беше записано в средносрочната рамка на Министерство на финансите. Още с съдружното съглашение е стихотворец ангажимент тя да продължи да пораства и следва да бъде препоръчан механизъм за автоматизираното й повишаване. Това заяви пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Пламен Шалъфов.

Някои от антикризисните ограничения, които през вчерашния ден предложихме, изискват законодателни промени към момента няма явен период от по кое време действително ще проработят. Други обаче ще влязат в действие от първи юли дружно с актуализацията на бюджета, посочи той.

Управляващата коалиция към момента не е подготвена с плана за актуализация на бюджета, само че това ще се случи в оповестените периоди, увери Пламен Шалъфов. " Вярвам, че пакетът от ограничения като цяло е много добър. Разбира се, по всяка мярка може да се дискутира какъв тъкмо да е форматът ѝ, дали да не е в действие за по-дълъг или за по-кратък период и какъв ще е резултатът върху бюджета, само че за мен това са по-скоро второстепенни въпроси ", разяснява той.

Дали ще се наложи нов пакет ограничения наесен към момента не е ясно. Към момента ръководещите не плануват тегленето на нов заем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР