Няма да има съществен отлив от гласовете на Румен Радев.

...
Няма да има съществен отлив от гласовете на Румен Радев.
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Радев печели баложажа

„ Няма да има значителен отлив от гласовете на Румен Радев. Призоваваме нашите последователи, не тъй като сме обезпокоени за изхода, в противен случай – ние сме уверени в успеха. Призоваваме нашите последователи, които ще се умножат в гласове, тъй като това е следващата стъпка в битката сред статуквото и смяната “. Това съобщи в студиото на Бтв проф. Александър Маринов, член на ИК, издигнал кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова.

Според него смяната е разглобяване на корупционния модел, който се въплъщава в пачки, кюлчета, торби с пари, разкешвани от автомагистралите. „ Това е смисълът на смяната “, безапелационен е той.

Проф. Маринов изрази вяра, че хората ще бъдат още по-мотивирани да излязат да гласоподават в неделя. „ Избирателната интензивност пада. Въпросът е кои няма да отидат да гласоподават. Аз съм на мнение, че огромна част от гласоподавателите на всички останали претенденти, няма да излязат да гласоподават. Те в действителност нямат претекст. Ние разчитаме и ще получим поддръжката на партиите, които към този момент са оповестили, че ни поддържат. Нямаме съмнение в това “, сподели още той.

Проф. Маринов изрично отхвърли рецензиите на проф. Герджиков, че Румен Радев не е направил доклад на мандата си. „ Това не е правилно. Той всяка година прави доклад на мандата си, в това число последният доклад беше през януари тази година. Мандатът още не е завършил “, напомни той.

По мотив идния спор сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, той акцентира, че Радев е задоволително квалифициран. „ Нашите позиции са изразени. Той няма какво да измисля. Няма за какво да приказва за някаква несъществуваща брошура с визия “, сподели още проф. Маринов и добави: „ Разпространява се версията, че ние сме поставяли някакви условия за този спор. Това не е правилно. Нашето предложение, и преди първи тур, беше спор по немски модел, отразен от всички национални медии “, уточни той. Проф. Маринов изрази мнение, че „ дебатите “, които се състоят в телевизионните студия не могат да оказват помощ хората да се ориентират за кой да гласоподават.  

„ Държавата буксува по една елементарна причина – служебният кабинет е един спешен инструмент. Той не е очакван, най-малко по българската Конституция и процедура, с тези благоприятни условия, които имат сходни форми в други страни. Това е един дълъг период и не е елементарно да се ръководи страната по този метод “, акцентира проф. Маринов. Според него самият факт на битие на длъжностен кабинет не се отразило върху рейтинга на президента, а нуждата да се взимат доста сложни и непопулярни решения, които в последна сметка падат върху него. „ Но държавничеството изисква от време на време да се вземат сложни решения “, сподели още проф. Александър Маринов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР