Няма да има нулева година, но не бих посъветвал никого

...
Няма да има нулева година, но не бих посъветвал никого
Коментари Харесай

Без нулева година, но не правете планове за юни

Няма да има нулева година, само че не бих посъветвал никого да прави проекти за юни. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев на ексклузивен брифинг за отдалеченото образование. По неговите думи според от продължителността на изключителната обстановка има пет сюжета за наваксване на образователния материал. Най-вероятно няма да има пролетна почивка, а в случай че ситуацията продължи и след Великден, може да се учи и през юни. Засега обаче не се разисква кой от сюжетите ще бъде прибавен, тъй като не се знае по какъв начин ще се развие обстановката. Материалът сигурно ще се преструктурира.

Вълчев уточни, че 89 на 100 от учебните заведения са декларирали предпочитание да вземат участие в онлайн образованието, само че тук-там това не се е случило заради срив на платформите. Shcolo е нараснало 20 пъти визитите си и това е причина за срутва. Очаква се на следващия ден платформата да проработи. Министерството е дало на учебните заведения и инструкции по какъв начин да употребяват платформата на Майкрософт, с която има контракт. Ще бъдат закупени устройства от МОН за 2000 учители, които нямат такива. За учениците с този проблем обаче няма такава опция, тъй като са над 35 000. Още толкоз нямат интернет. Преговаря се с мобилни оператори да пуснат безвъзмездни точки в тези квартали, които са най-вече ромски.

Предварителните изпити в университетите също се анулират. Възможно е да се проведат и единствено постоянни, в случай че рецесията продължи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР