Няма да го бъде, както е било. Годината е 2016,

...
Няма да го бъде, както е било. Годината е 2016,
Коментари Харесай

Синдромът “Никой не ме разбира”

Няма да го бъде, както е било. Годината е 2016, нумерологична 9-ка, свършек на цикъл. Всичко, което не изхвърлим до края ѝ, ще бъде с нас и в идващите девет години, а на мен последните девет ми стигат. Стига към този момент Ванеса е била бунтарче, време е да се свърже с хората. Време е да стана  “Yes man ”, тъй като самотата и откъснатостта са чисти Его-състояния, които просто няма да търпя повече.

Умираме си да сме неразбрани, тъй като това ни прави специфични и единствени по рода си. Иронията е, че в случай че спреш 10 индивида на улицата и питаш всеки един от тях дали се усеща неразбираем и дали никой не вижда същинската му вътрешна същина, 10 индивида (ако са искрени) ще ти кажат: “ Да, по този начин е, това усещам. ” Изгодно ни е да седим и да гледаме другите в профил и да си мислим:  “ Виж ги, идентични са, работят еднообразно, вършат едно и също нещо, по еднакъв метод, наподобяват си, а аз съм различен… ” Това, което забравяш е, че всеки в тази група си мисли същото за всички към него. И това отношение, колкото е жалване, толкоз и е скрито Его, тъй като ние не вършим никакъв умишлен блян да го променим. Не го променяме, тъй като по този начин ще излезе, че  “ губим себе си ”, тъй като към този момент сме заживели от дълго време с концепцията, че сме  “ странна птица, която не се вписва ”. Даже скрито ни е кеф.

Да не се впишеш постоянно е по-лесно. Да си друг постоянно е по-лесно. Да си по-умен и съзнателен от другите постоянно е по-лесно. Да си наясно, а другите да са заблудени овце постоянно е по-лесно. Да останеш неразбираем постоянно е по-лесно. Не изисква изпитание. Не изисква смяна в мисленето. Просто оставаш там, където си и готово – ти си незачитан и непризнат, недодялан елмаз, който чака да бъде открит от някой, който “ си заслужава ”. Повръща ми се от измислиците, които човек си втълпява, единствено с цел да не се усеща зле с това, че самичък си е бодил в окото.

Когато някой не те схваща и се караш с него, ти разбираш ли, че и ти не го разбираш, или сляпо вярваш, че единствено той не те схваща?

Когато някой те кара да се чувстваш зле, единствено ти ли си  “горкия ”, който не заслужава това поведение или ти пука да схванеш, по кое време този човек е бил засегнат, по същия метод, с цел да се държи по този начин с теб в този момент?
Най-лесно ни е да махнем с ръка, да кажем, че индивида против нас е “лош ”, “тъп ” или “егоист ” и да си гледаме личния кеф и няма проблем в това. Само не го наричай обич най-после. Нито обич към себе си, нито обич към другите не е, тъй като се разделяте. Няма обич, в случай че се отдалечаваш от частта от себе си, която чака обич от теб, а получава единствено още ненавист и противодействие.

Не споделям, че е елементарно. Напротив, дори споделям, че е най-трудното нещо, което човек може да направи на тази Земя. Именно поради това е толкоз скъпо. За да не си  “ уединен ”, айде напъни се малко, с цел да го случиш. Що за надменност е това да смяташ, че не можеш да се свържеш с никой и всички са или по-тъпи от теб или по-умни, в случай, че ултимативно сме един организъм, който се развива симултантно?

Това, в случай че не сте разпознали още, е оста Лъв – Водолей, а както знаете влизаме с двеста в ерата на Водолей. С нея обаче излиза и “тъмният ” Лъв във всеки един от нас, той се трансформира в сянката. Ставаме съзнателно/видимо Водолеи, само че оставаме подсъзнателно/зад кулисите Лъвове.

Нали знаете какъв е признакът за  “Бог ”? Кръг.

В този смисъл, кой е най-близо до Бог от всички дванайсе знака? Лъв, чиято планета шеф Слънцето е с този знак: ☉.

Какво би трябвало да направи Лъв, с цел да стане  “Бог ” и да се свърже с всичко и да бъде едно с всичко? Да махне себе си от центъра на този кръг.

Да спре да счита, че всичко се върти към него. Да спре да прави оценка всичко по отношение на себе си. Да добави себе си с частта Водолей, която постоянно ще се изпречва на пътя му и ще му споделя: “ Ти не си самичък в този свят и не можеш да правиш  “каквото си искаш ”, единствено тъй като по този начин ти е кеф. Твоето мнение не е най-правилното, нито е най-правилното за теб, което също си си втълпил. Съветвай се, свързвай се с другите, черпи опит, тъй като самичък си за на никое място. Ти си тук, поради общото, груповото и в случай че груповото страда, в случай че щеш и да се капсулираш в собствен личен парадайс, където всички да те схващат, ти ще усещаш болежка, тъй като си обвързван с всички на едно друго равнище. Излез на открито и се извини на всички, за това че беше цялостен гъз с тях и ги огорчи. Покажи им, че не си този човек.

И това с изключение на, че се отнася за всеки човек на Земята сега, с особена мощ се отнася за всички огнени знаци. Всички хора, които са огнена зодия, всички с Луна в огнени знаци, както и с Южни възли в Овен, Лъв или Стрелец, да си вършат сметката. Това е големият минус на тези хора, а те даже не го виждат. Казвам го от позицията на човек, който е с Луна и Меркурий в Овен и е кьорав през 99% от времето, а през останалият 1% написа и снима клипове в Youtube. Колкото тoзи Овен в мен ме е спасявал, толкоз и ми е взел, и не мога да разреша на човек да остане дотолкоз самоуверен, че да направи толкоз неточности, колкото аз съм направила в живота си. Хубавата страна на това е, че да, ще научи нужното, само че може и да не е нужно да е по сложния метод, откакто има и по-лесен.

Пригоди съзнанието си към свързване, вместо делене.

Намирай общото, не намирай разликите.

Откривай метод да казваш истината, без да боли.

Спри се с тоя тъп дебелоглав и тракане с крайник, не се втвърдявай, стани мек.

Третираш хората в живота си като предмети, а те са живи същества.

Все някой ти е крив, все някой нещо неприятно ти прави, персонално на теб, все обществото не схваща слабите и ти би трябвало да ги спасяваш от “ неприятните ”. Признай си, че имаш мощна потребност от съществуването на  “ слаби ”, тъй като по какъв начин другояче ще си рицаря на бял кон, която роля осмисля живота ти? Ами в случай че ги повдигнеш, ами в случай че си слаб с тях или си мощен, паралелно с тях, толкоз ли ще е неприятно?

Толкова ли е значимо да запазиш тази надменност, която наричаш достолепие, единствено тъй като те е боязън да не се изложиш?

Толкова ли е комплицирано да повярваш, че всеки може да открие пътя си, без твоите директиви и персонален опит? (иронията в този въпрос и писането на тази публикация е покъртителна)

Спри да преиначаваш непознатите думи и да правиш всичко персонално, когато то постоянно е обвързвано с всички, сред които си взаимодействат в дадената обстановка. Спри да блъскаш като муле и да си държиш на своето цялостен живот, до момента в който си затваряш очите за това, че има хора, които имат вяра в друго нещо и то може да дава също толкоз положителни резултати. Учи от тях. Позволи на някой да бъде престиж пред теб, постави го самичък на това място, възприеми всичко, което той може, а ти не. Откажи се от това да живееш постоянно с предразсъдъците си, построени от минал опит и разреши на хората да се трансформират, като не очакваш още веднъж да постъпят, както ти си мислиш, че ще постъпят. Повярвай един път в тях и когато се издънят, отново повярвай.

Не плаши, а обнадежди. Не предупреждавай, а освобождавай. Давай криле, не ги кастри със страхове и невяра в непознатите качества.

Можеш да споделиш толкоз доста неща, които да издигнат човек, а избираш да споделиш това, което ще смачка, ядоса или сложи човек в отрицателна страст.

Слушай. Чувай другите. Използвай тяхното познание.

Докато четеш този текст не си мисли по какъв начин се отнася за мен с цялостна мощ (което е факт) или по какъв начин би трябвало да го пратиш на някой, който е тъкмо толкоз самоуверен, а виж по какъв начин ти, в личния си живот си самоуверен. Разпознай отрицателното проявяване на стихията огън в личния си живот, въпреки да си мислиш, че на никое място го няма в картата ти и нямаш огън изобщо.

Остави философията  “Аз самичък мога, аз самичък си знам и най-добре върша това, което си желая ”, а поеми отговорността да си сътрудничиш с някого. И когато споделям сътрудничиш, не споделям да си намериш  “работник ” до себе си, който да извършва всичко, което му казваш. Казвам да откриеш човек, който да поставиш наедно със себе си и да му позволиш да дърпа конците в твоя живот, до момента в който ти дърпаш конците в неговия, до момента в който не се научите на непознатото мислене, това към този момент е симбиоза.

Може да си мислиш, че няма по какъв начин да направиш нещо, от което всички да завоюват и че постоянно ще има недоволни, само че това е да избягаш от отговорността да помислиш за подобен вид и да се опиташ най-малко, без значение дали ще успееш или не.

Разпознавай Слънцето във всеки един човек.

Ти не си Бог, ти си част от Бог и всеки към теб е пълноправна част от него също, не повече – не по-малко, без значение, че ти си разрешаваш да отсъдиш, че някой е по-просветлен от различен. Дори тези, които съдиш, че съдят, не биват съдени от него, тогава за какво ти го правиш?

Измисли метод, по който не просто ти да си  “уредиш живота ”, а по какъв начин всички хора да съумеят, тъй като ти в никакъв случай няма да си благополучен, до момента в който има злощастие на света. Обгради се от мечтания си живот и отново ще умираш вътрешно, тъй като подминавайки клошар на улицата ще знаеш, че нищо не си постигнал, тъй като ти си и милионера в огромната си къща и пенсионерката, която си брои стотинките за сметката за ток.

В ерата на Водолея връзката на индивида с колектива няма по какъв начин да стане по-явна. Както Ванга е казала  “Първите ще станат последни ” и може би чак тогава ще ни присветне, че няма благополучие, в случай че е единствено на самостоятелно равнище.

Затова бий един къч на Овена, Лъва и Стрелеца, които по този начин или другояче не млъкват (от стотици години) и дай късмет на Близнаци, Везни и Водолей да споделят това, което мислят. След това още веднъж срещни шестте знака и ги накарай да работят дружно и дано земята и водата в теб не разрешават на нахалния огън да завладява диалога, нито на въздуха да губи фокус от задачата. Когато всички стихии проработят в синхрон, всичко най-сетне ще се подреди.

Оставям ви и последния ми клип, който оказва помощ още в доизясняване на тематиката.

https://www.youtube.com/watch?v=v5mrJfbeIAw&feature=youtu.be

Автор: Ванеса Виденова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР