Няма бедстващи хора в страната заради усложнената зимна обстановка, съобщават

...
Няма бедстващи хора в страната заради усложнената зимна обстановка, съобщават
Коментари Харесай

Няма бедстващи хора в страната заради зимата

Няма бедстващи хора в страната поради усложнената зимна конюнктура, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. От Пътна полиция молят водачите да карат с нараснало внимание.

Затворени са Проходът на Републиката, Шипка, като трафикът се отклонява още при методите към проходите от патрули на пътната полиция. Временно е затворен и проходът Петрохан поради завъртял се на платното товарен камион, както и проходът Беклемето. Въведена е краткотрайна възбрана за придвижване на товарни коли над 12 тона в разнообразни области - Ловеч, Монтана, Враца, Разград, Благоевград - до Автомагистрала " Струма ".

Заради снегонавяванията най-сериозна е ситуацията в областите Разград и Русе, допълват от вътрешното ведомство. Оперативната конюнктура на територията на страната към 8 часа остава динамична поради усложнените зимни условия, снеговалеж и снегонавявания. Национален институт по метеорология и хидрология е оповестил за през днешния ден " жълт код " в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см, показват още от Министерство на вътрешните работи.

Водачите, на които следва да карат през днешния ден, би трябвало да поемат на път готови за ръководство в зимни условия и да се движат с нараснало внимание, акцентират от " Пътна полиция ". Призивът е за отговорно държание на пътя, а условието към водачите е да разполагат с вериги, които да употребяват при потребност.

При въвеждане на краткотрайна организация в избрани сектори от пътя, всички би трябвало да съблюдават прецизно напътствията на органите на реда. Органите на реда приканват още да се избират единствено пътища, за които има информация, че се почистват с приоритет.

Пътуванията би трябвало да се подхващат единствено в краен случай, с цялостен контейнер и автомобил, приспособен за пътешестване при зимни условия. Да се носят храна, топли облекла и заредени мобилни телефони. При внезапно утежняване на ситуацията - да се прекрати пътуването, написа още в съобщението
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР