Няма българин, който да не е виждал стотици портрети на

...
Няма българин, който да не е виждал стотици портрети на
Коментари Харесай

Как е изглеждал Левски? Странната снимка

Няма българин, който да не е виждал стотици портрети на Левски. Ликът на Апостола на свободата грее от учебници и книги, от стените на съвсем всички кабинети.

Когато откривали бюста му във Вашингтон през 2000-та година, по време на церемонията се събрали и доста американци, които не знаели за него. Загледали се в изображението му и типично по американски възкликнали -  „ Уау! Какъв хубав мъж! Сигурно е киноактьор, и то някаква звезда! ”.
-->
Но по какъв начин в действителност е изглеждал най-великият българин? Колко е бил висок?

До нас са достигнали общо седем несъмнено открити фотографии на Левски. Освен тях съществуват още пет, за които се допуска, че са негови. Храмът " Света преподобна мъченица Параскева " във варненското село Аврен има една от противоречивите фотоси. Уникалното изображение е непокътнато от духовник Захарий Липчев (служил в храма 1969 г.).

С какво то е по-различно?

Какви секрети крие?

Отговорите - в най-новата книга на " Стандарт ":





ЗА ЗАЯВКИ: +359 885 13 85 29



През 2023 година означаваме 150 години величие на Апостола на свободата. „ Стандарт “ събра и издава за първи път 30 митове за Левски. В неповторимата книга по най-увлекателен метод се описват малко познати обстоятелства за живота на Апостола на свободата, от разнообразни гледни точки се показват емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият личен издателски принос в отдаването на респект и поклонение към личността на Апостола и обединителната мощ, която той носи и през днешния ден на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР