Няма 3 милиарда за щатските изтребители, крайната оферта още не

...
Няма 3 милиарда за щатските изтребители, крайната оферта още не
Коментари Харесай

Дончев: Чудеса с цената на газа не стават /ОБНОВЕНА/

Няма 3 милиарда за щатските изтребители, крайната оферта още не е пристигнала Партийните дотации и Данък добавена стойност за хляба би трябвало да се гледат в пакет Не съм втори в ГЕРБ, в партията би трябвало по-често да си вървим на посетители
Чудеса с цената на газа не се случват. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв. Той разяснява тезата на президента Румен Радев по време на диалога му с Владимир Путин, че българското държавно управление не би трябвало бъде толкоз „ срамежливо ”, а да изиска предоговаряне на цената на синьото гориво.

" Не съм бил на срещата и не мога да разясня каква е добавената стойност от нея. Но би трябвало да знаем, че цената на газа не се образува от предпочитание или позиция, а се дефинира от формула и тя се трансформира, тъй като газовата карта се трансформира . Ние към този момент вкарваме газ от разнообразни източници. Не бива да имаме предубеждения във връзка с цената на газа. Но в този поминък - политика или стопанска система, доста рядко се случват чудеса ", акцентира вицепремиерът.

Няма 3 милиарда за самолети. Кой ви сподели, че офертата ще бъде 3 милиарда? Гласуваната от Конгреса на Съединени американски щати сума е таван, а не финалната цена, нея към момента не сме я получили, разяснява Дончев изказванията на водача на „ Атака ” Волен Сидеров, който изиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, поради „ нереално високата цена от 3 милиарда за щатските изтребители и милионите, пръснати за защита на гей парада.

Голямо събитие е гей парадът, не съм ходил, само че допускам трябват ограничения за запазване на публичния ред, сподели още Дончев. И акцентира, че в дребната коалиция има интензивна динамичност на връзките, която той не се наема да разяснява.

Колко ще бъде финалната оферта за Ф-16 ми е мъчно да кажа. Сравнение при закупуване на самолети сред другите страни е неточно да се прави. В момента е нечиста сделка да се разяснява каквато и да е цена. Купуването на военен аероплан не е като пазаруване на пералня или тв приемник от магазин, съобщи Дончев. Попитан дали с изтребителите кабинетът не заплаща и един тип „ такса успокоение ”, вицепремиерът бе безапелационен: „ Българското държавно управление не работи под напън. България има потребност от мощна бойна авиация. Не виждам за какво не се приема като българско достижение, а като услуга към различен " .

Предложенията партийните дотации да са 1 лев на глас, забавачките да са безвъзмездни и да има диференциран Данък добавена стойност би трябвало да се гледат в пакет, безапелационен бе Томислав Дончев.

" Не знам дали е популизъм, само че подобен е характерът на играта сега ", сподели вицепремиерът във връзка предлагането на ГЕРБ партийните дотации да станат по 1 лев на глас. " При материализиране на предлагането, то би трансформирало политическия живот ", безапелационен бе Дончев. И добави, че то ще ограничи партиите – те се понижат семинарите и образованията, предизборните акции ще станат доста по-семпли, тъй като партиите внезапно ще би трябвало да свият разноските си.

Дончев съпостави предлагането за 1 лев на глас дотация и премахването на Данък добавена стойност за хляба. Когато ние с вас си приказваме – може диалогът да е изострен, само че си приказваме, а някой влезе и желае да се бие, би трябвало да сменим формата, сподели вицепремиерът. „ Има една разлика - едно е да правиш популизъм на гърба на страната, друго е да правиш популизъм на гърба на политическите партии. Няма обаче нищо нездравословно да се отвори дебата по тематиката за дотациите. Това не е на инат на жителите. Може да се случи това предложение. Но тогава ще се вижда по какъв начин се харчат парите. На първо време би трябвало да се свият разноски за мероприятия, акциите ще бъдат доста по-семпли, в случай че това се случи. Щом сменяме жанровете и дисциплините, дано играем по този начин " , съобщи Дончев.

Той е безапелационен, ч е диференцираната ставка на Данък добавена стойност няма да докара до поевтиняване на стоките, а ще увеличи облагите за търговците, също така дава опция и за данъчни злоупотреби.

По мотив другото предложение на ГРЕБ – за безвъзмездна забавачка, Дончев изясни, че не е популизъм, тъй като обгръщането на повече деца от детската градина допуска оставането им в учебно заведение по-късно. Това дава отговор на целта ни да развиваме образованието, сподели вицепремиерът.

" Скандалът с къщите за посетители не е хубаво да затихва, тъй като би трябвало да бъде обеца на ухото за всички. Европарите за къщи за посетители са единствено 1 % от всички евросредства, само че този скандал поставя грозно леке на всички изхарчени суми ”, разяснява още Томислав Дончев.

Не съм втори в ГЕРБ, повтори два пъти вицепремиерът. Той заяви, че се приготвят доста съществени „ структурни промени в ГЕРБ, които ще покачат имунитета на партията ”. Трябва по-често да си годим на посетители, нагледно сподели Дончев. И заключи: „ Една партия би трябвало да се пробва да бъде по-близо до хората. Важно е да се увеличи имунитета на партията. Трябва да се основат механизми, които да реагират незабавно, в случай че имаме чиновник, който се е самозабравил. Готвят се промени в устава, някои от тях са в тази тенденция " .

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР