Някой отново не чете законите и Конституцията на страната –

...
Някой отново не чете законите и Конституцията на страната –
Коментари Харесай

Гешев нокаутира ПП и ДБ. Опресни паметта им: Някой отново не чете законите и Конституцията!

Някой още веднъж не чете законите и Конституцията на страната – това бе сбитият коментар на основния прокурор Иван Гешев за импортираните от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ законопроекти, с които се лишават пълномощията на президента върху назначение шефовете на НСО, ДАНС, ДАР и основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Ръководителят на държавното обвиняване направи това след лекцията, която изнесе през днешния ден пред студенти и преподаватели от УниБИТ, оповестява „ Епицентър “.

Отношенията с президента може да са напрегнати, само че имаме институционално почитание, акцентира основният прокурор, който обосновано застъпи тезата за върховенството на закона и разделянето на управляващите като дирек на демокрацията.

Иван Гешев е безапелационен, че тези законопроекти целят ограничение пълномощията на президента, преследват политически цели, разрушават устоите на демокрацията и основават предпоставки за репресии.

Така основният прокурор влезе в синхрон с президента Радев, който даде същата оценка за импортираните от Политическа партия и Демократична България законопроекти: „ Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с смяната, да упорства за връщане на порочния управнически модел. До наскоро службите за сигурност бяха под директното управление на ръчно ръководство на министър-председателя. Сега оферират да се узакони корупционният комфорт “.

Главният прокурор акцентира, че внасянето на подобен вид законодателство демонстрира, че в политическото пространство у нас стартират да се постановат отречените способи на старите властнически институции.

„ Това е рисково за жителите! “, предизвести Гешев.

Тези законопроекти са писани от хора, които са отвън Народното събрание и зад тях прозират персонални ползи за преодоляване на властови запас, уверен е основният прокурор.

Без да навлиза в конкретика Гешев даде извънредно ниска оценка на експретното равнище на законодателната активност на Народното събрание.

В нашата нежна народна власт изкушенията са да овладееш пълномощията на една власт, с цел да придобиеш още повече власт, предизвести той.

На въпрос за опитите за неговото премахване Гешев, попита: „ Отстраняването на един човек, промяна ли е?
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР