Някой иска да вземе милиардите оборот на „Булгаргаз” месец, след

...
Някой иска да вземе милиардите оборот на „Булгаргаз” месец, след
Коментари Харесай

Делян Добрев: Някой иска да вземе милиардите на „Булгаргаз”. Нека разкрият самозвания експерт, публикувал договора

Някой желае да вземе милиардите оборот на „ Булгаргаз” месец, откакто беше образувано държавно управление. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред нова телевизия по отношение на изтеклия контракт за азерски газ.

„ Според нас се вършат опити да се навреди на ползите на „ Булгаргаз” - на държавното сдружение. Защото в този бранш има доста огромни частни ползи. „ Булгаргаз” е с максимален дял в българския пазар на газ”, уточни той.

По думите на Добрев всеки ден в страната се случват рецесии и вместо да има решения, се виждат „ нескопосани обяснения” какво се случва.

„ Моята догадка е, че новото държавно управление - министър председател, вицепремиер, министър на енергетиката евентуално са извикали изпълнителния шеф на „ Булгаргаз” и са поискали контракта. Те са ръководещи - имат право. Осем години този контракт не изтече - виждате, единствено седмици, откакто беше образувано държавно управление - договорът се появи в медиите”, разяснява още депутатът.
свързани новини11044на 29.12.202139884на 29.12.2021
Той изясни, че откакто стартират съвещанията на комисията по енергетика в Народното събрание, ще попитат дали има писмо от азерска страна, което твърди, че приключването на клаузите от контракта нарушава ползите на азерската страна.

Добрев съобщи, че " един мним специалист " е разгласил в обществената мрежа клаузите от контракта с " Булгаргаз ". Според него има действителна заплаха " Булгаргаз " да загуби контракта си с азерската страна.

„ Ако „ Булгаргаз” загуби контракта си, ще го вземат тези, които желаят да вземат милиардите. „ Булгаргаз” се нападна в последния един месец тъкмо за да загуби водещото си място в България и да може някой различен да вземе търговията с газ”, добави Добрев.

" Има си служби в тази страна, те ще намерят истината. Аз не желая да упреквам никого. Нека попитат този, който е разгласил документът и кой и за какво му го е дал ", съобщи той.

Според Добрев българската страна би трябвало да предприеме всички дейности, с цел да намери и накаже виновника.

Делян Добрев посочи, че ГЕРБ не желаят да саботират работата на държавното управление, само че няма да мълчат, в случай че ръководещите не взимат верните решения. Той съобщи, че е " бутафория " играта с цените на горивата и тока и компенсацията за бизнеса е безусловно незадоволителна.

Добрев съобщи, че в международната стопанска система няма процедура за налагане на мораториум върху цената на тока: " Дефицитите, които се натрупат сега, се финансират със заеми. Впоследствие регулаторът ще би трябвало да регистрира тези заеми дружно с лихвите ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР