Някой да каже защо българският парламент прие решението да отпадне

...
Някой да каже защо българският парламент прие решението да отпадне
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Делян Пеевски се превръща в лидер на държавата, крайно време е да стане премиер

Някой да каже за какво българският парламент одобри решението да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна. Нито една друга страна не одобри това решение. Това съобщи Мехмед Дикме, някогашен министър на земеделието в предаването " Тази заран ".

По думите му ние имаме критерии, които българските производители спазат, само че те не се съблюдават в Украйна. " Не съм сигурен, че продукцията, която влиза дава отговор на критериите. Нямам срещу от Украйна да влизат аграрни артикули, само че да са конкурентоспособни - а тях ги обработват с препарати, които не са позволени за потребление в България ", сподели още той.

Според него подписаният сред държавното управление и протестиращите меморандум не взема решение казуса.

Образно казано на гладен човек да дадеш храна. Той ще се нахрани един път, само че на следващия ден отново ще е гладен. Проблемът остава неуреден. Субсидиите ще бъдат изхарчени, само че продукцията ще залежава. На земеделците би трябвало да се обезпечат условия за производства. Вместо тракторите да бъдат в София, трябваше да орат и сеят. Хората нямат пари. В България има остатък от предходни реколти. 8 млн. тона пшеница залежава в складовете, разяснява някогашният аграрни министър.

Той разяснява и ролята на Делян Пеевски в решаването на казуса с протестиращите.

Възхищавам се на Делян Пеевски. Той се трансформира в водач на страната. Той е главен мотор за измененията в Конституцията. Крайно време е да стане министър председател и да си дойдат нещата на мястото, означи Дикме.

Чудя се къде е Мустафа Карадайъ, по-често виждам Делян Пеевски да се трансформира в постоянен представител по значимите проблеми в страната. Карадайъ и Цонев се изявяват като гардове на Пеевски, разяснява още Мехмет Дикме.

Той акцентира, че Доган еднолично утвърждава претендентите за кметове на Движение за права и свободи. " Можете да бъдете сигурни, че посочените от Движение за права и свободи кметове ще завоюват ", безапелационен бе той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР