Няколкостотин души протестираха в Тел Авив, Ерусалим и други израелски

...
Няколкостотин души протестираха в Тел Авив, Ерусалим и други израелски
Коментари Харесай

В Израел протестираха срещу новото правителство и политиката за борба с Covid-19

Няколкостотин души стачкуваха в Тел Авив, Ерусалим и други израелски градове против премиера Бенямин Нетаняху, както и против политиката на държавното управление в битката с ковид и плануваните облекчения на рестрикциите, съобщи ДПА.
В Тел Авив хората се събраха на площад „ Рабин ", с цел да изразят недоволството си от новото съдружно държавно управление, което ще постави клетва в сряда и което през първите си 18 месеца на ръководство ще бъде ръководено от обвинявания в корупция Нетаняху. Демонстрантите упорстваха, че на политици с обвинявания за престъпни действия би трябвало да бъде неразрешено да вземат участие в сформиране на кабинет. Делото против Нетаняху би трябвало да стартира на 24 май.
В Тел Авив имаше и различен митинг, този път на медици, събрали се пред театъра „ Хабима ". Те стачкуваха против вероятността да се върнат работните им 26-часови смени отпреди епидемията в страната.
По време на епидемията медиците са работили на по-кратки смени - от 12 часа.
Демонстрантите упорстваха, че щом във време на огромна здравна рецесия по-кратките смени са вероятни, то това е допустимо и след отминаването на рецесията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР