Няколко язовира се нуждаят от спешен ремонт според оценка на

...
Няколко язовира се нуждаят от спешен ремонт според оценка на
Коментари Харесай

Нинова: Няколко язовира се нуждаят от спешен ремонт



Няколко язовира се нуждаят от незабавен ремонт съгласно оценка на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. До дни ще стане ясно какъв брой от тях са евентуално рискови, с цел да се задвижат процедурите по техните поправки.

Между три и шест са язовирите, които по оценка от Държавната организация за метрологичен и механически контрол се нуждаят от незабавен ремонт, уточни вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на блицконтрола в границите на съвещанието на отрасловата парламентарна комисия.

До дни ще стане известно кои всред тези уреди са най-потенциално рискови и незабавно ще се задвижат процедури по възлагане на публични поръчки за ремонтите им, като за задачата от бюджета за тази година са обезпечени средства, сподели Нинова.

" Ще се потърси и отговорност за това, което се е случвало преди настоящето държавно управление - 500 млн. лв. за поправки с един дефинитивно ремонтиран язовир ", сподели икономическият министър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР