Няколко украински области съобщиха за прекъсване на електричеството след обстрели

...
Няколко украински области съобщиха за прекъсване на електричеството след обстрели
Коментари Харесай

Киев: Русия обстрелва критична инфраструктура

Няколко украински области оповестиха за спиране на електричеството след обстрели от съветска страна. Информацията за проблеми с тока и водоподаването беше доказана от публични представители от Харковска област, в Източна Украйна, от която съветските елементи се изтеглиха през последните дни. Подобни известия се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса.
Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна паника. Жители споделиха в обществените мрежи, че са чули детонации.
В събота съветското министерство на защитата заяви, че изтегля част от силите си от Харковска област, след почналата контраатака на украинската войска, в границите на която от Киев настояват, че са си върнали територия от над три хиляди квадратни километра.
„ Пълно спиране на тока в Харковска и Донецка област, отчасти в Запорожка, Днепропетровска и Сумска области. Терористите от Руската федерация си остават терористи и нападат сериозна инфраструктура. Без военни уреди, задачата е да се лишат хората от светлина и топлота ”, написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР