Няколко срещи на Владимир Путин в Кремъл заради кризата с

...
Няколко срещи на Владимир Путин в Кремъл заради кризата с
Коментари Харесай

Разкриха тайната на огромната бяла маса на Путин

Няколко срещи на Владимир Путин в Кремъл поради рецесията с Украйна демонстрираха голяма бяла дълга маса, която неизбежно притегли международното внимание. На нея седнаха и Еманюел Макрон, и Олаф Шолц. Оказва се, че масата е италианско произвеждане, дело на дребна фамилна компания, която е доставила още дузина сходни мебели в други зали на Кремъл, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя е дълга 6 метра и към този момент породи безброй карикатури в интернет. Семейната компания производител е Оук (Оaк). Пред Ройтерс Ренато Полоня, притежател на компанията, споделя, че масата е част от мебелите, поръчани от Кремъл по контракт от 1995-1997 година Общо компанията е доставила мебели за 70 зали и стаи в Кремъл, само че дългата маса е в действителност върхът на айсберга, споделя Полоня.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин е избрал да дискутира Украйна и напрежението със Запада със своите събеседници точно към тази маса поради огромното разстояние. И Макрон, и Шолц отхвърлиха да си създадат съветски тест за Ковид-19, което наложи спазването на отдалеченост.

Масата е направена от бук, лакирана е в бяло и е със златни кантове. Днес тя би коствала 100 000 евро, споделя Полоня. Той се радва, че в този момент фотоси на масата има на всички места, само че се надява и, че тя ще донесе шанс и полемиките към нея ще спрат възможна война в Украйна.

По силата на контракта с Кремъл италианската компания е декорирала общо 7000 квадратни метра от Кремъл, на цели два етажа, включително и персоналната резиденция на президентите. Италианските експерти са проучили архивите, с цел да пресъздадат образа на Кремъл отпреди Великата октомврийска революцията през 1917 година

Договорът е бил за сума, равностойна през днешния ден на сред 40 и 50 милиона евро. Цялото обзавеждане е било направено в Италия и докарано в Русия, след това тествано със специфични скенери за възможни шпионски устройства, вградени в него, и най-после вкарано в Кремъл. Това е била най-голямата поръчка за един клиент, който е имала италианската компания, споделя Полоня, само че добавя, че неговата компания работи с клиенти по целия свят, включително и с кралските дворци в Бруней и Тайланд.

Фирмата е учредена от дядото на Полоня и има към 50 чиновници. Според Полоня тя съставлява най-хубавото от Италия - фамилен бизнес, в който познанията и ресурсите се предават от потомство на потомство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР