Няколко секунди могат да означават разликата между живота и смъртта

...
Няколко секунди могат да означават разликата между живота и смъртта
Коментари Харесай

Мобилни приложения предупреждават за земетресение 25 секунди преди това

Няколко секунди могат да значат разликата сред живота и гибелта при земетресение

Разбирането за земетресениесекунди преди него може да ви даде време да вземете някои животоспасяващи ограничения. Приложения уведомяват 25 секунди преди да настъпи земетресение. Имате време да се укриете бързо, написа БГНЕС.

Какво би трябвало да извършите, с цел да разберете 25 секунди преди настъпването на земетресение. Кое приложение би трябвало да изтеглите?

Съществуват две приложения, които могат да ни уведомят не повече от 25 секунди преди настъпването на земетресение, а доставчиците на тези предизвестия са Националният институт за проучване и развиване на физиката на Земята (INCDFP) и Гугъл. INCDFP има два специфични акаунта за това в Telegram и Twitter. Всеки може да се абонира за тях и да настрои телефона или компютъра си да получава предизвестия при положение на земетресение 25 секунди преди този момент.

Как работи системата за предизвестие при трусове?

Начинът, по който работи системата за предизвестие, е доста елементарен. Над сеизмичната зона са ситуирани датчици, които записват първите импулси на земетресението. INCDFP прави оценка магнитуда на първите 3 импулса, които доближават до най-близките датчици. По това време силата, разсеяна от земетресението, е дребна и не може да аргументи вреди. От първите 3 импулса до появяването на рисковата вълна, в границите на 25 секунди, системата може да предизвести популацията, написа playtech.ro.

Предупреждения за трусове за Android

Потребителите на мобилни телефони с Android могат да получат предизвестие за земетресение от още една безвъзмездна услуга - Android Earthquake Alerts. Тази услуга открива трусове по целия свят и предизвестява потребителите на Android за появяването на такова събитие в техния регион.

Как работи Android Earthquake Alerts?

Това не е настрана приложение, а функционалност, която е част от операционната система Android. Тя употребява акселерометрите, с които са снабдени множеството от над 3 милиарда смарт телефона с Android, употребявани в международен мащаб. Телефоните в региона, където се случва земетресението, засичат придвижването на земята, специфичен логаритъм прави оценка магнитуда и местоположението на земетресението, след което системата предизвестява потребителите на Android в засегнатите региони.

Как можете да получавате предизвестия за трусове?

Всичко, което би трябвало да извършите, с цел да получите достъп до тази услуга, е да влезете в настройките на телефона си, в раздела " сигурност и незабавни случаи ". Отидете на " предизвестие за земетресение " и поставете отметка на " получавам предизвестия ", осведоми playtech.ro.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР