Кметът на Дупница Първан Дангов отрече издигането на руското знаме

...
Кметът на Дупница Първан Дангов отрече издигането на руското знаме
Коментари Харесай

Кметът на Дупница за издигнатото руско знаме: Има и на САЩ, но нямаше свободен пилон

Кметът на Дупница Първан Дангов отхвърли издигането на съветското знаме пред общината да е провокация. Той изясни, че има флагове и на Съединени американски щати и Англия, които също желал да издигне, само че нямало свободен стълб за тях. 

„ Страната победителка във Втората международна война, която е изнесла най-големите тегоби и жертви е Съветският съюз и нейния правоприемник е Русия. На кого боде очите това? Знамето ще бъде свалено в края на работния ден и няма да стои тук ", съобщи той.

Издигането на съветското знаме пред постройката на община Дупница в днешния ден провокира вълна от спорни реакции в града. Флагът няколко пъти е свален от жител, само че още веднъж върнат на пилона от администрацията. През целия ден центърът на града е огласян и от съветски песни.

Николай Табаков е в дома си в Дупница, когато схваща, че в центърът на родния му град звучат съветски песни и се вее съветското знаме.

„ Не е допустимо знамето на страната, която ни е окупирала, която ни е оповестила война и с тези химни, с които са влезнали и сгазили България да звучат от формалната уредба на община Дупница. Първата реакция ми беше да отида и да понижа музиката, портиерът ми сподели, че не може – трябвало да приказвам с кмета. Не желая да приказвам с кмета. Следващата реакция беше да отида и да смъква знамето и го смъкнах и го захвърлих “, споделя пред БТВ общинският консултант от „ Продължаваме промяната “, който три пъти смъква знамето.

Няколко часа по-късно, то още веднъж е издигнато пред постройката.

Въпреки спорните отзиви през днешния ден в Дупница,  съветски песни към момента не престават да звучат от колоните на общината.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР