Делегацията на Комунистическата партия на Китай, водена от Ин Ли,

...
Делегацията на Комунистическата партия на Китай, водена от Ин Ли,
Коментари Харесай

Делегация на китайската комунистическа партия пристигна в Белград

Делегацията на Комунистическата партия на Китай, водена от Ин Ли, член на Политбюро на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай и секретар на Градския комитет на Пекин, дойде през днешния ден в Белград.

Те бяха посрещнати на летището „ Никола Тесла " от члена на председателството на Сръбската прогресивна партия (СПП) Петър Петкович.

„ Тук сме, с цел да осъществяваме взаимните старания на президента на Китай Си Дзинпин и президента на Сърбия Александър Вучич “ сподели Ин Ли.

Петкович и Ин Ли подчертаха, че Сърбия и Китай постоянно ще се поддържат като същински другари.

„ Особено се веселя да ви поздравявам във време, когато издигнахме връзките си на още по-високо равнище. Това посещаване е началото на съюза на Сърбия и Китай за общо бъдеще “ съобщи Петкович.

Петкович акцентира, че визитата е още по-значима поради обстоятелството, че Сърбия е първата страна в Европа, открила най-високи връзки с Китай.

Той добави, че Сърбия напълно поддържа политиката на " обединен Китай " и „ миролюбивата “ политика на китайския президент, която построява общности с общо бъдеще.

Китай прави оценка твърдата поддръжка и ангажираност на президента Александър Вучич.

Това посещаване идва директно след визитата на китайския президент Си Дзинпин в Сърбия и съставлява продължение на тясното и приятелско съдействие сред СПП и Комунистическата партия на Китай./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР