Няколко промени прие кабинетът в постановлението за компенсациите по схемата

...
Няколко промени прие кабинетът в постановлението за компенсациите по схемата
Коментари Харесай

Фирми от още две дейности ще участват в схемата 60/40

Няколко промени одобри кабинетът в постановлението за обезщетенията по схемата 60/40. Основната причина да се поправя постановлението е решението на Народното събрание страната въпреки всичко да поеме част от осигуровките на работодателите. С измененията схемата се отваря и за работодатели от още две стопански действия - „ Обучение на водачи на транспортни средства " и „ Дневни грижи за дребни деца (частен сектор) ".

Съгласно новите разпореждания размерът на обезщетенията ще бъде 60 на 100 от осигурителния приход за месец януари 2020 година и от дължимите осигурителни вноски на работодателя на всеки служащ или чиновник, за който е прибавен режимът за прекратяване на работа или е открито ненапълно работно време, оповестяват от държавната пресслужба.

В случаите на прекратяване на работа, работодателите, получили обезщетения, следва да изплатят цялостния размер на трудовото заплащане на лицата и дължимите осигурителни вноски за съответния месец. При ненапълно работно време работодателят изплаща цялостния размер на трудовото заплащане, несъмнено като за работа при цялостно работно време, и дължимите осигурителни вноски за съответния месец, показват от Министерски съвет.

На процедура схемата подтиква компаниите да излязат в насилствен престой, по тази причина и това са измежду най-често задаваните въпроси към общественото министерство. " При въведено ненапълно работно време служащият „ заработва “ част от заплатата си през времето, през което работи, а получава посредством солидарния принос на работодателя и страната остатъка от изгубения си приход за времето, през което краткотрайно не работи по независещи от него аргументи ", изяснява по този мотив ведомството.

Промените ще се ползват и за работодатели, подали заявки за погашение на обезщетения до влизането в действие на постановлението. Финансовите средства, нужни в допълнение за погашение на осигурителни вноски, ще бъдат обезпечени от фонд „ Безработица " на държавното публично обезпечаване. Очаква се първите обезщетения да бъдат платени най-рано на следващия ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР