Няколко планети в отдалечената слънчева система имат температури, които биха

...
Няколко планети в отдалечената слънчева система имат температури, които биха
Коментари Харесай

Вероятността да има живот на системата TRAPPIST-1 се увеличава

Няколко планети в отдалечената слънчева система имат температури, които биха могли да поддържат течна вода, считана за ключ към живота, демонстрират серия от изследвания, оповестени в понеделник.

Планетите от слънчевата система TRAPPIST-1 са най-добре проучените светове отвън нашата слънчева система. Те изумително припомнят Меркурий, Венера, Земята и Марс, съгласно астрономи от университета в Бирмингам, създатели на едно от оповестените проучвания.

Въпросните светове обикалят една тъмна звезда, наречена TRAPPIST-1, която споделя името си с телескопа, ръководен от Белгия (Transiting Planets and Planetesimals Small Telescope), ситуиран в Чили. Името също по този начин се базира на известната бира, приготвяна от епохи от монасите от ордена на Трапистите.

Системата беше открита преди две години и астрономите не престават да разкриват повече детайлности за звездата и нейните светове.

Новите изследвания демонстрират, че както се предполагаше, всички планети са скалисти, а не газообразни.
Плътността на планетите, измерена от учените, допуска, че някои планети могат да съдържат до 5% от масата си във вода – неведнъж повече от океаните на Земята.

TRAPPIST-1 съпоставена със Слънчевата система

Според ново проучване, четвъртата планета в системата, известна като TRAPPIST-1e, е най-подобна на Земята. От известните екзопланети или от планети отвън нашата слънчева система, 1е е тази, която е най-близка до Земята по мярка, компактност и количество радиация, получавана от нейната звезда, съгласно откриватели от университета в Берн, Швейцария.

Това е и единствената от седемте планети, която има компактност малко по-голяма от тази на Земята и не се изключва съществуването на повърхността на вода в течно положение.

Учените могат да изчислят плътностите на тези планети, тъй като са подредени по подобен метод, че когато минават пред звездата, нашите телескопи могат да открият степента на затъмнение на светлина, разясняват от НАСА. Количеството, с което светлината на звездата понижава, е обвързвано с размера на планетата.

„ Разбира се, плътностите, въпреки и значими индикатори за състава на планетите, не споделят нищо за тяхната обитаемост “, споделя Брис-Оливие Демори, откривател, съавтор на отчета направен от университета в Берн. „ Въпреки това, нашето проучване е значима крачка напред, в изследването дали тези планети биха могли да поддържат живот. “

Звездата и нейните планети са на по-малко от 40 светлинни години и са ситуирани в съзвездието Водолей, съгласно НАСА. Въпреки че е толкоз „ близо “ до Земята, звездата е прекомерно тъмна и прекомерно алена, с цел да се види с просто око или даже с огромен аматьорски телескоп.

Следващата стъпка в изследването на системата TRAPPIST ще бъде благодарение на галактическия телескоп James Webb, който скоро ще бъде пуснат в деяние. Най-новият телескоп на НАСА, ще проработи през 2019 година, като обикаля Земята и ще може да изследва по-добре, дали тези планети имат атмосфера и в случай че е по този начин, какъв е нейният състав.

Новите изследвания бяха оповестени в понеделник в списанията Nature Astronomy и Astronomy and Astrophysics.

Ако тази обява ви се коства забавна, апелирам споделете я.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР