Няколко линии на метрото в Мадрид и високоскоростните влакови връзки

...
Няколко линии на метрото в Мадрид и високоскоростните влакови връзки
Коментари Харесай

Метрото в Мадрид се напълни с вода след проливен дъжд

Няколко линии на метрото в Мадрид и високоскоростните влакови връзки с южните градове бяха затворени в понеделник сутринта, а двама мъже са в неопределеност, откакто пороен дъжд удари централна Испания, оповестява.

Аварийните служби са имали близо 1200 акции в района през миналата нощ, а огнеборците и полицията търсят двама мъже в селския регион Алдеа дел Фресно, югозападно от Мадрид, съобщи Хавиер Чивите, представител на регионалните спешни служби.

„ Двама души са в неопределеност, татко и синът му, те са били в транспортно средство, което е попаднало в лавина, породена от вълната на река Алберче ”, добави Хавиер Чивите.

Няколко пътя в региона на Мадрид са затворени, защото половин дузина мостове са съборени от вода, преляла над речните крайбрежия.

Внезапният пороен дъжд, който удари страната, трансформира улиците в реки в районите Мадрид, Кастилия, Каталуния и Валенсия. В доста региони падна и градушка.

Няколко линии на метрото бяха затворени в центъра на Мадрид в понеделник сутринта. Някои високоскоростни връзки сред Мадрид и региона на Андалусия, в Южна Испания, бяха обновени по-късно в понеделник, само че влаковете се движат с по-ниска от естествената скорост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР