Няколко доброволчески групи за оказване на помощ на мигрантите на

...
Няколко доброволчески групи за оказване на помощ на мигрантите на
Коментари Харесай

Отбраната на Лесбос: Гърци бият бежанци и помагачите им, хвърлят журналисти в морето ВИДЕО

Няколко доброволчески групи за оказване на помощ на мигрантите на гръцкия остров Лесбос обявиха във вторник, че приключват работата си с бежанците и ще изтеглят своя личен състав предвид на изблика на принуждение от страна на локалните, на фона на страха и объркването на острова, оказал се в епицентъра на мигрантската рецесия, предават Агенция Франс Прес, турски и арабски медии.

Докато през миналите няколко дни гръцко-турската граница бе ударена от нова вълна бежанци, опитващи се да стигнат до сърцето на Европа, също по този начин се следи и увеличение на опитите да се доближи територията на Гърция с дребни лодки през егейско море.
В рамките на напъните си да понижи бежанския напън Анкара приключи процедурите по даване на леговище и ожесточи ограниченията по границите си.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ.
Mültecilerin Midilli adasına gelişini fotoğraflayan Alman gazeteci, Yunanlılar tarafından darp edildi kamerası denize atıldı.
#Greece_Turkey_Borders
#yunan
#salı pic.twitter.com/7tMvcnggnl
— Nurettin Şimşek (@NurettinnSimsek) March 3, 2020
На видеото: Местни поданици на остров Лесбос бият немски публицист, след което хвърлят него и камерата му в морето, тъй като е помагал на бежанците да идват на острова им.

 AA

Съобщава се, че група локални поданици са се били събрали на плажа, с цел да попречат на лодка с към 50 бежанци да дебаркира на брега. Те са нападнали публицистите, пристигнали на мястото на събитието, в това число и журналистът на свободна процедура Микаел Трамер, написа "Дейли Сабах ".




I was attacked by fascists as locals try to push a boat of refugees that was in distress earlier away from the port of Thermi on #Lesvos. I am (kinda) ok, don’t worry - the refugees though are still sitting in the boat. Plastic bottles are thrown at them. #Europe2020 pic.twitter.com/BE00gc9pXB
— Michael Trammer (@mic_tra) March 1, 2020
Въпреки ограниченията, на гръцките острови новопристигналите бежанци изостриха в допълнение така и така взривоопасния климат.

На остров Лесбос има към 19 000 бежанци, живеещи при неприятни условия в лагер, построен за потребностите на не повече от 3 000 души - завещание от мигрантската рецесия през 2015 година.

Изморени от това да носят на раменете си тежестта на раздутата система за леговище в Европа,местните поданици започнаха да стачкуват против наличието на бежанците, казвайки, че се опасяват за своята сигурност, системата на опазването на здравето и подвластната от туризма локална стопанска система.

Гневът бързо преля в принуждение през последните дни, като дребни екстремистки настроени групи започнаха да нападат новопристигащите бежанци, да насочат закани по адрес на медиите и да атакуват чиновниците на филантропичните организации, които оказват поддръжка на мигрантите на Лесбос.

"С рухването на нощта стартират офанзивите по филантропичните организации, чиновниците им, по хората, които работят тук като доброволци ", споделя Дъглас Херман, основател на организаията Рефокус, която образова бежанците по какъв начин да употребяват медиите.

"В момента множеството от организациите приключват своите действия, някои за незнаен интервал от време. Мнозина посъветваха своя личен състав да изоставен острова, мнозина послушаха този апел ", сподели той пред Агенция Франс Прес, добавяйки, че и шестте групи на доброволци на острова сега го напущат.

Насилието е дело на "фашистки " тълпи, споделя още той, разказвайки за блокади по пътищата, които заплашват хората в колите им/

Холандската група Boat Refugee Foundation, която оказва здравна помощ на бежанския лагер на Лесбос, съобщи, че личният състав ѝ и други филантропични служащи са били жертви на локалните поданици.

"Колите им са били потрошени с железни пръсти ", сподели представител на организацията пред Агенция Франс Прес. Той добави, че насилието е водено от "малка група извънредно леви екстремисти ", които желаят да попречат на идването на нови бежанци на острова.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР